KOK hokejisti papildlaikā zaudē Čehijas izlasei

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
KOK un Čehijas izlašu spēles epizode.
KOK un Čehijas izlašu spēles epizode. Foto: AFP / Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā sestdien Čehijas valstsvienība ar 6:5 (1:1, 2:1, 2:3, 1:0) papildlaikā uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu.

Čehiem šī bija otrā uzvara B apakšgrupā, kamēr KOK piedzīvoja savu pirmo zaudējumu.

Maču labāk iesāka KOK hokejisti, kas pēc Vladimira Tkačova metiena piektajā minūtē izvirzījās vadībā. Līdz pirmā perioda beigām čehi spēja atspēlēties, kad 12.minūtē precīzs metiens no distances padevās bijušajam Rīgas "Dinamo" aizsargam Tomāšam Kundrātekam.

Otrās trešdaļas vidū vairākumu izmantoja arī KOK komanda, kas pēc Ņikitas Ņesterova metiena atguva vadību - 2:1. Perioda izskaņā rupji nospēlēja KOK uzbrucējs Dmitrijs Voronkovs, kurš par sitienu pretiniekam galvas rajonā saņēma noraidījumu 5+20 minūtes līdz spēles beigām. Čehi to spēja izmantot, īsā laikā vairākumā gūstot divus vārtus - precīzi metieni padevās Davidam Krejči un Mihalam Spačekam.

Trešā perioda sākumā pēc Lukaša Kloka metiena Čehijas izlase panāca jau 4:2 savā labā, tomēr krieviem izdevās ne tikai atspēlēties, bet arī atgūt vadību. Kirils Semjonovs, Arsēnijs Gricjuks un Andrejs Čibisovs nepilnu piecu minūšu laikā guva trīs vārtus, panākot 5:4 KOK labā, taču trešdaļas vidū krievu vārtsargu Ivanu Fedotovu ar metienu no nulles leņķa pārsteidza Tomāšs Hika - 5:5.

Mača uzvarētājs tika noskaidrots papildlaikā, kura pēdējā minūtē vairākumā 6:5 panāca čehu aizsargs Libors Šulāks.

Citā B apakšgrupas spēlē Dānijas izlase ar 5:3 (0:1, 3:0, 2:2) pārspēja Šveices valstsvienību.

Neskatoties uz zaudējumu, KOK izlase B apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu un automātiski kvalificējās ceturtdaļfinālam.

KOK izlase pirmajā spēlē ar 1:0 uzvarēja Šveici, bet otrajā mačā ar 2:0 pārspēja Dānijas izlasi, trīs spēlēs tiekot pie septiņiem punktiem un pirmās vietas apakšgrupā. Otrie ar sešiem punktiem šajā grupā finišēja dāņi, kas pirmajā mačā ar 2:1 pārspēja Čehijas izlasi, bet otrajā spēlē ar 0:2 piekāpās KOK vienībai, otros vārtus zaudējot pēdējā minūtē spēlējot bet vārtsarga.

Čehi ar četriem punktiem trīs spēlēs ierindojās trešajā vietā grupā, kamēr Šveices izlase tika pie viena punkta par zaudējumu pēcspēles metienu sērijā pret čehiem un noslēdza apakšgrupu turnīru ceturtajā pozīcijā.

Ceturtdaļfinālam automātiski kvalificējas katras grupas uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja. Pārējās komandas cīnīsies par vietu ceturtdaļfinālā "play off" kārtā.

2018. gada olimpiskajās spēlēs vīriešu hokeja turnīrā triumfēja ROC komanda, sudrabs tika Vācijai, bet bronzas godalgas izcīnīja kanādieši.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu