Ukrainas Eirovīzijas pārstāvei aizliegts pārstāvēt valsti dziesmu konkursā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alina Pash izpilda dziesmu “Shadows of Forgotten Ancestors”.
Alina Pash izpilda dziesmu “Shadows of Forgotten Ancestors”. Foto: Kadrs no "Youtube" video

Ukrainas nacionālajā "Eirovīzijas" atlasē "Vidbir" šogad uzvaras laurus plūca Alina Pash ar dziesmu "Shadows of Forgotten Ancestors", bet viņa nedrīkstēs valsti pārstāvēt starptautiskajā dziesmu konkursā maijā, Itālijā, vēsta "Eurovision TV".

To "Eurovision TV" apstiprinājusi Ukrainas raidsabiedrība "UA:PBC". 

Ukraina bija lēmusi uz 66. starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Turīnā šogad sūtīt dziesmu, kurā atainota nostāja pret Krievijas agresiju. Uzvarētāju "Vidbir" noteica gan skatītāju, gan žūrijas balsojums.

Kā trešdien ziņo britu raidsabiedrība BBC, dziedātāja Alina Pash 2015. gadā devusies uz Krimu, kuru 2014. gadā sākumā okupēja Krievija. Par viņas došanos uz Krimu sākta izmeklēšana. 28 gadus vecā māksliniece atklāja, ka, uzzinot par šo apmeklējumu, cilvēki viņai uzbrukuši sociālajos tīklos, saucot viņu par "ne-ukrainieti".

Šī nav pirmā reize, kad Ukrainā izcēlies skandāls par Eirovīziju. Piemēram, 2019. gadā Ukraina paziņoja, ka dziedātāja Anna Korsuna (ar skatuves pseidonīmu Maruv), kas uzvarēja Eirovīzijas nacionālajā atlasē ar dziesmu "Siren Song", tomēr nepārstāvēs valsti starptautiskajā dziesmu konkursā, jo starp viņu un Ukrainas nacionālo raidsabiedrību izcēlies strīds par politikas iesaistīšanu šajā konkursā.

Jau ziņots, ka 12. februārī tiešraidē par Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova 2022" uzvarētājiem pārliecinoši kļuva grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad" – 1. vietu viņiem piešķīra gan skatītāji, gan žūrija. Telefonbalsojumā grupa saņēma 50 566 balsu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu