Pamodās slavens: Latvietis, kas uzfilmēja "The Tinder Swindler" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"The Tinder Swindler" operators Edgars Dubrovskis
"The Tinder Swindler" operators Edgars Dubrovskis Foto: no personiskā arhīva

Dokumentālā filma "The Tinder Swindler", kas video straumēšanas servisā "Netflix" skatāma kopš februāra sākuma, jau kļuvusi par pasaules mēroga sensāciju. Šim krāpšanas stāstam ir tieša saistība ar Latviju, jo filmas operators ir pašlaik Londonā dzīvojošais Edgars Dubrovskis, par kuru var teikt, ka vienā rītā viņš pamodās slavens. TVNET Grupas tiešsaistes žurnāls "Klik" piedāvā sarunu ar latvieti!

Publicējam fragmentu no intervijas.

Klik: Sakiet, kā jums, jaunam censonim no Latvijas, bez īpašiem sakariem izdevās iekļūt, nu jau var teikt, operatoru augstākajās aprindās?

Edgars Dubrovskis: Uz Lielbritāniju es devos mācīties jau 15 gadu vecumā, ar domu, lai labāk varētu sagatavoties studijām University of Westminter, kino un televīzijas nodaļā. Mani, protams, atbalstīja vecāki, bet šajā vidē visu nācās darīt un sasniegt pašam. No nulles veidot sakarus, strādājot par operatora asistentu, otro, trešo operatoru, veidojot komercpasūtījumus zīmoliem, kompānijām, strādājot dokumentālo filmu komandās. Tā apmēram deviņu gadu laikā izveidojās profesionālu kontaktu loks, mans darbs tika ievērots, līdz kādudien režisore un producente Felicity Morris piedāvāja filmēt "The Tinder Swindler".

Klik: Vai var teikt, ka, pateicoties filmai, jūs nākamajā rītā pamodāties slavens?

Edgars Dubrovskis: (Smejas.) Filmas lielākā daļa tika uzņemta 2020. gadā, un pa šo laiku jau ir bijuši virkne citu darbu. Bet "The Tinder Swindler" panākumi man bija mazliet negaidīti. Tagad zvana ne tikai kolēģi, bet arī draugi, paziņas, arī no Latvijas. Tas ir neparasti, kā dokumentālā filma spējusi izraisīt tādu interesi un rezonansi.

Pilnu interviju ar Edgadu Dubrovski lasi šeit!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu