Artilērijas apšaudēs Ukrainā cietuši bērnudārza darbinieki un mājas fasāde (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apšaude Luhanskas rajonā.
Apšaude Luhanskas rajonā. Foto: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation/Facebook

Ceturtdien, 17. februārī, Ukrainas austrumos notikušas artilērijas apšaudes. Luhanskas rajonā viens šāviņš izlidojis cauri bērnudārza sienai un ievainojis trīs  bērnudārza darbiniekus, vēsta Ukrainas bruņotie spēki.

Par cietušajiem bērnu vidū ziņu pašlaik nav.

Ukrainas armija vaino Krievijas atbalstītos separātistus provokāciju rīkošanā, savukārt separātisti apsūdz Ukrainu uzbrukuma sākšanā.

"Krievijas okupācijas spēki ar sevišķu cinismu Luhanskas reģionā apšaudīja apdzīvoto vietu Luhanskas staņica.

Teroristu izmantotās smagās artilērijas lādiņš trāpīja bērnudārzam. Sākotnējā informācija liecina, ka trīs civilpersonas guvušas smadzeņu satricinājumu," teikts Ukrainas bruņoto spēku paziņojumā.

Uzbrukuma rezultātā puse ciema palikusi bez elektrības. Ukrainas armija veikusi civiliedzīvotāju evakuāciju.

Krievijas mediju ziņās vēstīts, ka "ukraiņu kaujinieku" apšaudītais bērnudārzs atrodas Luhanskas separātistu kontrolētajā teritorijā, taču Ukrainas puse vēsta, ka šī teritorija ir Ukrainas, nevis okupantu kontrolē.

Jau vēstīts, ka Krievijas atbalstītās kaujinieku bandas Austrumukrainā ceturtdien apsūdzēja Kijevu mīnmetēju, granātmetēju un ložmetēju izmantošanā uzbrukumos kaujinieku kontrolētajai teritorijai, tādējādi pārkāpjot Minskas vienošanos, vēsta aģentūra RIA.

Vašingtona lēš, ka Krievija pie Ukrainas robežām savilkusi aptuveni 130 000 karavīru. Neskatoties uz šo spēku koncentrāciju, Krievija apgalvo, ka negrasās uzbrukt Ukrainai, un apsūdz Rietumus panikas celšanā.

Rietumi ir paziņojuši, ka Krievijai tiks piemērotas plašas ekonomiskās sankcijas, ja tā izdomās uzbrukt Ukrainai.

Pēdējos gados Austrumukrainā notikušas sporādiskas apšaudes, taču konflikta saasināšanās palielinātu spriedzi starp Krieviju un Rietumiem.

RIA ziņo, ka pašpasludinātās Luhanskas republikas pārstāvji ceturtdien apsūdzējuši Ukrainas armiju mīnmetēju, granātmetēju un ložmetēju izmantošanā.

"Ukrainas bruņotie spēki ir rupji pārkāpuši pamiera režīmu, izmantojot smagos ieročus, kas saskaņā ar Minskas vienošanos bija jāatsauc," paziņojuši tā dēvētās Luhanskas republikas pārstāvji.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu