Naftas produktu noplūde Siguldas novadā radījusi piesārņojumu 400 kvadrātmetru platībā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Naftas produktu noplūde Siguldas novadā.
Naftas produktu noplūde Siguldas novadā. Foto: Valsts vides dienests/Facebook

Naftas produktu noplūde privātīpašuma teritorijā Siguldas novadā radījusi vides piesārņojumu 400 kvadrātmetru (m2) platībā, informē Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību vadītājs Guntis Meisters. Par konstatēto tiks sākts administratīvā pārkāpuma process.

Ceturtdien nekustamajā īpašumā Lēdurgas pagastā, Siguldas novadā, notikusi naftas produktiem līdzīgas vielas noplūde no teritorijā esošām viena kubikmetra (m3) tilpuma plastmasas tvertnēm. Pēc blakus teritorijas iedzīvotāju ziņojumiem VVD veica objekta apsekošanu un konstatēja piesārņojumu aptuveni 400 m2 platībā.

Kā norāda Meisters, pastāvot riskam, ka naftas produkti varētu nonākt blakus esošajos nekustamajos īpašumos un tālāk Aijažu ezerā, sākotnēji uzstumts valnis, lai noplūdes ierobežotu, kā absorbents izmantotas skaidas. Papildus jau veiktajiem pasākumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piesārņojuma skartajā teritorijā pielietojis absorbentu.

Īpašumā atrodas aptuveni 50 m3 tilpuma metāla tvertne, pie kuras uz zemes bija novērojami lokāli naftas produktu izlijumi. Pēc sākotnējas informācijas, teritorijā atradusies PSRS laika kalte un 50 m3 tilpuma metāla tvertne īpašumā atrodas jau izsenis. Patlaban tiek skaidroti lietas apstākļi par naftas produktu izcelsmi, taču ir liela iespējamība, ka naftas produkti īpašumā uzglabāti pretlikumīgi, piebilda Meisters.

Īpašniekam uzdots nekavējoties organizēt izlijušo naftas produktu savākšanu un teritorijas sakārtošanu atbilstošā stāvoklī, kā arī likvidēt naftas produktu noplūdes avotu.

Pašlaik ir lokalizēta un ierobežota naftas produktu noplūde, lai tie nenoplūstu tālāk un nepaplašinātos piesārņojuma areāls. Par konstatēto VVD sāks administratīvā pārkāpuma procesu.

Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane informēja, ka pašvaldības pārstāvji bijuši negadījuma vietā, taču viņu iesaiste neesot bijusi nepieciešama. Piesārņojums ir lokalizēts bez pašvaldības iesaistes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu