EDSO novērotāji: Ukrainas austrumos "dramatiski pieaudzis" pamiera pārkāpumu skaits (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji sestdien paziņoja, ka ir konstatējuši pamiera pārkāpumu skaita "dramatisku pieaugumu" uz frontes līnijas Ukrainas austrumos.

Situācija frontē starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītajām kaujinieku bandām Doņeckas un Luhanskas apgabalos ir kļuvusi nestabilāka laikā, kad Krievija ir koncentrējusi karaspēku pie Ukrainas robežām un plāno iebrukt Ukrainā.

"EDSO Īpašā novērošanas misija Ukrainā (SMM) ir novērojusi dramatisku pieaugumu kinētiskā aktivitātē gar kontaktlīniju Ukrainas austrumos," teikts EDSO paziņojumā. EDSO piebilda, ka šo pamiera pārkāpumu skaits ir līdzīgs tam, par kādu tika ziņots pirms 2020.gada jūlija vienošanās par pamiera pastiprināšanu.

EDSO ziņoja, ka Doņeckas apgabalā ceturtdien bijuši 222 pamiera pārkāpumi, tai skaitā 135 eksplozijas, salīdzinājumā ar 189 pārkāpumiem trešdien un 24 otrdien.

EDSO arī ziņoja par 648 pamiera pārkāpumiem, tai skaitā 519 eksplozijām, ceturtdien Luhanskas apgabalā, salīdzinājumā ar 402 pārkāpumiem trešdien un 129 otrdien.

EDSO aicināja abas puses "stingri ievērot visas saistības, kuras tās ir uzņēmušās, un spert visus nepieciešamos soļus, lai samazinātu saspīlējumu un strādātu tūlītējas deeskalācijas virzienā nevainīgu civiliedzīvotāju dzīvību labad".

EDSO, starp kuras dalībvalstīm ir ASV un Krievija, 2014.gadā dislocēja savu miera novērošanas misiju Ukrainas austrumos pēc Maskavas veiktās Krimas aneksijas. Bruņotais konflikts starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītajiem separātistu kaujiniekiem ir prasījis vairāk nekā 140 000 cilvēku dzīvību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu