FKTK brīdina par "Capartners" piedāvātajiem pakalpojumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: fizkes/shutterstock.com

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) brīdina par Sentvinsentas un Grenadīnas uzņēmuma "Incandecent Consulting LLC" darbību, izmantojot tīmekļvietni capartners.ltd, liecina FKTK publiskotā informācija.

Komisijā informē, ka minētajam pakalpojumu sniedzējam nav tiesību nodarboties ar ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanu Latvijā.

""Capartners" savā tīmekļvietnē maldinoši izmanto Lielbritānijā licencētas finanšu iestādes zīmolu - "Capital Alliance Partners". "Capartners" nav un tas nesniedz pakalpojumus "Capital Alliance Partners" vārdā," min FKTK pārstāvji.

Komisijā atzīmē, ka "Capartners" pārstāvji uzdodas par licencētiem ieguldījumu brokeriem un aicina iesaistīties ieguldījumu darījumos, kuru piedāvāšanai un sniegšanai Latvijā nav saņemta nepieciešamā atļauja. FKTK nav piešķīrusi darbības atļauju "Capartners", un šī uzņēmuma uzņēmējdarbība nav pakļauta FKTK uzraudzībai.

FKTK aicina neiesaistīties darījumos ar "Capartners", kā arī neveikt maksājumus uz tā norādītiem maksājumu vai virtuālās valūtas pakalpojumu sniedzēju kontiem.

Komisijā uzsver, ka pie šādiem pakalpojumu sniedzējiem veiktie ieguldījumi netiek aizsargāti un var tikt izkrāpti bez iespējas tos atgūt.

FKTK uzrauga tikai licencētus tirgus dalībniekus, kas saņēmuši attiecīgu licenci finanšu pakalpojumu, tostarp ieguldījumu piesaistei Latvijā. Tikai darījumos ar šādiem ieguldījumu piesaistītājiem klientu aizsargā valsts.

Ja ir nodarīti zaudējumi vai pastāv aizdomas par krāpšanu, FKTK aicina vērsties Valsts policijā ar iesniegumu.

Iedzīvotājiem, kuri nav profesionāļi finanšu pakalpojumu jomā, bet vēlas veikt ieguldījumus, FKTK rekomendē doties uz banku vai ieguldījumu brokeru sabiedrību, kas saņēmusi attiecīgu licenci vai darbības atļauju. Šādiem pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums informēt par iespējamajiem riskiem un nodrošināt klienta riska profilam atbilstošu piedāvājumu.

FKTK aicina iedzīvotājus pirms sadarbības sākšanas ar kādu no finanšu pakalpojumu, tostarp ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem pārliecināties par tā tiesībām piedāvāt un sniegt ieguldījumu pakalpojumus Latvijā. Informācija par licencētiem finanšu pakalpojumu, tostarp ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK tīmekļvietnē, kur norādīti licencētie pakalpojumu sniedzēji un pakalpojumu sniedzēji no citām dalībvalstīm, kam atļauts sniegt pakalpojumus Latvijā.

Savukārt FKTK tīmekļvietnes sadaļā "Uzmanies!" iespējams uzzināt, kā atpazīt nelicencētu pakalpojumu piedāvājumus un krāpšanas mēģinājumus, kā pasargāt sevi un kā rīkoties, ja gadās kļūt par krāpnieku upuri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu