Kāda Šveices banka gadu desmitiem apkalpojusi kontus ar noziedzīgi iegūtiem finanšu līdzekļiem (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Šveices banka "Credit Suisse" vairākas desmitgades ilgi apkalpojusi kontus ar nelikumīgi iegūtiem finanšu līdzekļiem vairāku desmitu miljardu eiro apmērā, liecina svētdien publicēti starptautisko mediju izmeklēšanas rezultāti.

Šo izmeklēšanu koordinējusi pētniecisko žurnālistu Korupcijas un organizētās noziedzības izpētes organizācija jeb OCCRP, un tā balstīta uz apjomīgiem no bankas nopludinātiem datiem.

"Credit Suisse" medijos paustās apsūdzības noraidījusi, apgalvojot, ka liela daļa no šiem jautājumiem ir vēsturiski, dažiem no tiem esot fiksētiem pagājušā gadsimta 40.gados.

Francijas laikraksts "Le Monde" vēstī, ka "Credit Suisse" pārkāpusi starptautiskos banku noteikumus, vairākas desmitgades savos kontos turot finanšu līdzekļus, kas saistīti ar noziegumiem un korupciju.

Nopludinātie dati ietver informāciju par vairāk nekā 18 000 banku kontu laika posmā no 20. gadsimta 40. gadiem līdz šī gadsimta sākumam, kas pieder 37 000 privātpersonu vai uzņēmumu, skaidro OCCRP.

Organizācija piebilst, ka šī ir visu laiku lielāku datu noplūde no kādas Šveices bankas.

"Credit Suisse" gan norāda, ka aptuveni 90% no aplūkotajiem kontiem jau ir slēgti vai ir slēgšanas procesā pirms mediji vērsušies pie bankas ar komentāru. Un vairāk nekā 60% no šiem kontiem slēgti pirms 2015. gada.

"Le Monde" raksta, ka konti, par kuriem nopludināta informācija, ietver vairāk nekā 88 miljardus eiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu