VIDEO ⟩ Atbalsts Ukrainai un cīņa ar Covid-19. Valdība informē par sēdē pieņemtajiem lēmumiem (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere/LETA

Valdība otrdien, 22. februārī, lēma par aktuālo rīcību saistībā ar Covid-19 izplatību, atbalsta sniegšanu Ukrainai un citiem aktuāliem jautājumiem. "Apollo" piedāvā tiešraidi no preses konferences.

Preses konferencē piedalās:

  • Ministru prezidents Krišjānis Kariņš;
  • Iekšlietu ministre Marija Golubeva;
  • Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs;
  • Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs;
  • Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

VIDEO: Preses konference pēc valdības sēdes

Saīsināts pašizolācijas laiks pēc uzņemšanas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā vai pēc atgriešanās no stacionāra

No desmit līdz septiņām dienām saīsināts laiks, kādā personām pēc uzņemšanas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā vai pēc atgriešanās no stacionārās ārstniecības iestādes ir jāatrodas pašizolācijā, paredz otrdien valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Grozījumi veikti ar mērķi, lai būtiski nekavētu jaunu klientu uzņemšanu institūcijā un klientu izrakstīšanu no stacionārajām ārstniecības iestādēm.

Veselības ministrija grozījumu anotācijā norāda, ka šāds solis veicams, ņemot vērā, ka ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās ir sasniegts ļoti augsts vakcinācijas rādītājs - līdz 2022. gada 1. februārim 95% klientu bija pabeiguši primāro vakcināciju pret Covid-19, kā arī 72% klientu bija saņēmuši balstvakcināciju.

Nosaka 2022./2023.mācību gada valsts pārbaudes darbu norises laikus

Ministru kabinets šodien apstiprināja 2022./2023. mācību gada valsts pārbaudes darbu norises laikus.

Pamatizglītības līmeņa latviešu valodas eksāmena rakstu daļa norisināsies 2023.gada 16. maijā un mutvārdu daļa būs no 16.maija līdz 19.maijam. Matemātikas eksāmens norisināsies 24. maijā. Svešvalodas eksāmena rakstu daļa norisināsies 1.jūnijā un mutvārdu daļa notiks 1. jūnijā un 2. jūnijā. Starpdisciplinārie valsts pārbaudes eksāmens notiks 6. jūnijā.

Vidējās izglītības līmeņa latviešu valodas eksāmena optimālajā mācību satura apguves līmenī rakstu daļa norisināsies 22. maijā, mutiskā daļa - no 22.maija līdz 24.maijam, bet augstākajā mācību satura apguves līmenī rakstu daļa norisināsies 22.maijā, mutiskā daļa - 24.maijā un 25. maijā. Matemātikas eksāmens norisināsies 15.maijā.

Vidējās izglītības līmeņa angļu valodas eksāmena, gan augstākajā gan optimālajā mācību satura apguves līmenī, rakstu daļa norisināsies 9.maijā. Optimālajā līmenī mutvārdu daļa būs no 9.maija līdz 11.maijam, augstākajā līmenī - 11.maijā un 12.maijā. Franču valodas eksāmens būs 10.maijā, vācu valodas būs 11.maijā un krievu valodas būs 12.maijā.

Kā skaidro Izglītības un zinātnes ministrija, būtisks nosacījums bijis neatļaut divu vai vairāku eksāmenu kārtošanu 24 stundu periodā, lai sargātu jauniešu fizisko un emocionālo veselību.

Piešķir 54 000 eiro finansējumu nepilngadīgo patvēruma meklētāju izglītības nodrošināšanai

Valdība šodien nolēma piešķirt 54 097 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai segtu izmaksas, kas saistītas ar nepilngadīgo patvēruma meklētāju izglītības nodrošināšanu.

Kā skaidro Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijā būtiski ir palielinājies nepilngadīgu patvēruma meklētāju skaits, kuriem nepieciešams nodrošināt izglītības ieguvi. Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācijas, šī mācību gada otrajā pusgadā Latvijā ir jānodrošina izglītības iespējas 37 nepilngadīgiem patvēruma meklētājiem.

Izglītības un zinātnes ministrija jau ir noslēgusi līgumus ar izglītības iestādēm par šo bērnu izglītošanu. Kopumā 37 jauniešu mācību nodrošināšanai nepieciešami 58 870 eiro, ko kuriem 4773 eiro ministrijas rīcībā jau bija, bet par atlikušo summu šodien nolēma piešķirt valdība.

Slēdzot līgumu ar valsts vai pašvaldības izglītības iestādi, kas nodrošina nepilngadīga patvēruma meklētāja izglītības ieguvi, tiek nodrošināts finansējums no Izglītības un zinātnes ministrijas pamatbudžetā paredzētajiem valsts budžeta līdzekļiem.

NVD un NMPD piešķir aptuveni 5000 eiro par medicīniskas palīdzības sniegšanu Baltkrievijas-Latvijas robežas pārkāpējiem

Valdība no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķīrusi Nacionālajam veselības dienestam (NVD) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) 4896 eiro par medicīniskas palīdzības sniegšanu Baltkrievijas-Latvijas robežas pārkāpējiem.

Tostarp 3112 eiro piešķirti NVD un 1874 eiro NMPD, paredzot, ka dienesti palīdzību minētajām personām nodrošina pēc Valsts robežsardzes lūguma.

NMPD finansējumu izmaksās par periodu no pērnā gada 27.oktobra līdz 31.decembrim, savukārt NVD - par periodu no 1.decembra līdz 31.decembrim.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu