VIDEO Izvēlēta jauna grupa, kura šogad "Eirovīzijā" pārstāvēs Ukrainu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc tam, kad Ukraina bija lēmusi uz Eirovīziju sūtīt dziesmu, kurā atainota nostāja pret Krievijas agresiju, kļuva zināms, ka dziesmas izpildītājai Alinai Pašai tomēr liegts piedalīties konkursā. Nu zināms, kas uzstāsies viņas vietā. 

Kā ziņo "Eurovision TV", Ukrainu šogad pārstāvēs apvienība "Kalush Orchestra" ar etnorepa dziesmu "Stefania".

Grupas līderis Oļehs Psjuks sacīja: "Mēs esam pateicīgi ikvienam, kurš mūs atbalstīja nacionālajā atlasē. Mēs apsolām ikvienam Ukrainas pilsonim, ka jūs nepievilsim. Šajā sarežģītajā laikā, ko piedzīvo mūsu valsts, mēs pasaulei darīsim zināmu savu klātbūtni. Mēs esam gatavi pārstāvēt Ukrainu visai Eiropai!"

Grupa ierindojās otrajā vietā nacionālajā finālā, taču uzvarēja skatītāju balsojumā.

Jau ziņots, ka iepriekš Ukrainas nacionālajā Eirovīzijas atlasē "Vidbir" uzvaras laurus plūca Alina Paša ar dziesmu "Shadows of Forgotten Ancestors", taču drīz vien kļuva zināms, ka viņa tomēr nedrīkstēs piedalīties konkursā. 

Britu raidsabiedrība BBC ziņoja, ka dziedātāja 2015. gadā devusies uz Krimu, kuru 2014. gadā sākumā okupēja Krievija. Par viņas došanos uz Krimu sākta izmeklēšana. 28 gadus vecā māksliniece atklāja, ka, uzzinot par šo apmeklējumu, cilvēki viņai uzbrukuši sociālajos tīklos, saucot viņu par "ne-ukrainieti".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu