Grupa "Citi zēni" atklātā vēstulē vēršas pie Eirovīzijas rīkotājiem un aicina liegt Krievijai dalību konkursā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Citi zēni"
"Citi zēni" Foto: publicitātes

Latvijas pārstāvji Eirovīzijas dziesmu konkursā, grupa "Citi zēni" nākuši klajā ar oficiālu vēstuli konkursa rīkotājiem Eiropas Raidorganizāciju apvienībai (EBU), lūdzot aizliegt Krievijas dalību šā gada konkursā.

Vēstules saturu grupa publicējusi savā oficiālajā "Twitter" kontā.

"Dārgā EBU komanda, "Skaistuma skaņa" nedrīkst kļūt par "kara skaņu". Pašreizējā agresija un ārējā politika, kuru veic Krievijas Federācijas valdība, mums nav pieņemama.

Mēs esam vienoti ar Ukrainas iedzīvotājiem un stingri iebilstam pret cilvēku ciešanām šajos apstākļos.

"Citi zēni" kā Latvijas nacionālās atlases uzvarētāji un pārstāvji 66. Eirovīzijas dziesmu konkursā pieprasām jums izvērtēt Krievijas Federācijas dalību maijā notiekošajā konkursā. 

Mēs ticam, ka Eirovīzija ir par mieru, izklaidi un mīlestību. Tas ir pretrunā ar to, ko šobrīd veic Krievijas Federācijas valdības locekļi.

Mūsuprāt, nav korekti sūtīt mākslinieku uz EBU valsti, kamēr armija tiek sūtīta uz citu," teikts vēstulē.

Grupas ieraksts saņēmis atbalstu no sociālo tīklu lietotājiem. Vairāki ļaudis gan no Latvijas, gan ārzemēm atzinīgi novērtēja puišu tiešo valodu un uzsvēra, ka viņi rīkojušies pareizi.

Neilgi pirms vēstules satura publiskošanas EBU vēl plānoja maijā Itālijas pilsētā Turīnā gaidāmajā pasākumā atļaut uzstāties arī Krievijas pārstāvjiem, neskatoties uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Organizatori Eirovīziju raksturoja kā "nepolitisku kultūras pasākumu, kas apvieno valstis un ar mūziku godina dažādību".

Paziņojumā tika norādīts, ka pašlaik tiek plānots, ka maijā Turīnā uz Eirovīzijas skatuves kāps gan Ukrainas, gan Krievijas pārstāvji, vienlaikus uzsverot, ka nepārtraukti tiek izvērtēta situācija.

Ukrainas valsts raidsabiedrība "UA:PBC" aicināja EBU apturēt Krievijas dalību organizācijā un aizliegt tās pārstāvju piedalīšanos šā gada konkursā, uzstājot, ka Krievijas raidsabiedrības ir Kremļa rupors, kas palīdz izplatīt politisko propagandu un piedalījušās "sistemātiskā dezinformācijas izplatīšanā" par kaimiņvalsti.

66. Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Turīnā pēc tam, kad pērn uzvarēja Itālijas rokgrupa "Maneskin".

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu