Karalisko ģimeņu pārstāvji nosoda Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Agrā ceturtdienas rītā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par Krievijas noziedzīgā režīma iebrukumu Ukrainā. Iebrukums ir izraisījis starptautisku sašutumu, un daudzi pasaules līderi ir nosodījuši Putinu par "neprovocētu un neattaisnojamu" uzbrukumu Ukrainai.​

Kembridžas hercogs un hercogiene ir izteikuši solidaritātes vēstījumu Ukrainas tautai, dēvējot karavīrus par drosmīgiem, cīnoties pret Krievijas iebrukumu.

Apvienotās Karalistes premjerministrs Boriss Džonsons piektdienas vakarā tviterī ievietotajā video ziņojumā sacīja: "Ainas, kas paveras Ukrainas ielās un laukos, nav dēvējamas nekā citādi kā par traģēdiju.

"Apvienotās Karalistes iedzīvotāji ir kopā ar mūsu ukraiņu brāļiem un māsām, saskaroties ar šo neattaisnojamo uzbrukumu jūsu dzimtenei."

Džonsons piebilda, ka "Putina rīcība noved pie pilnīgas Krievijas izolācijas". "Šai krīzei, šai traģēdijai ir jāpieliek punkts," viņš teica.

Karaliskās ģimenes locekļi parasti nekomentē politiskos jautājumus - karaliskās ģimenes tīmekļa vietnē ir norādīts, ka karalienei "jāpaliek strikti neitrālai attiecībā uz politiskiem jautājumiem".

Tomēr daži karaliskās ģimenes locekļi gan Apvienotajā Karalistē, gan ārpus tās ir pauduši savu nostāju. Lūk, ko viņi ir teikuši.

Princis Harijs un Megana Mārkla

Saseksas hercogs un hercogiene bija pirmie karaliskās ģimenes locekļi, kas sniedza paziņojumu.

Ziņojumā viņu bezpeļņas organizācijas "Archewell" tīmekļa vietnē pāris stingri nosodīja Krievijas rīcību, rakstot, ka viņi "ir kopā ar Ukrainas tautu", piemetinot, ka pasaules līderiem būtu jādara tas pats.

"Princis Harijs un Megana, Saseksas hercogs un hercogiene, kā arī mēs visi Ārčevelā iestājamies kopā ar Ukrainas tautu pret šo starptautisko un cilvēktiesību pārkāpumu un mudinām sabiedrību un tās līderus darīt to pašu," teikts paziņojumā.

Princis Viljams un Keita Midltone

Kembridžas hercogs un hercogiene ir sekojuši Harija un Meganas piemēram, sestdien, 26. februārī, savā oficiālajā "Twitter" kontā paužot atbalstu Ukrainai.

"2020. gada oktobrī mums bija tas gods tikties ar prezidentu Zelenski un pirmo lēdiju, lai uzzinātu par viņu cerībām un optimismu attiecībā uz Ukrainas nākotni," teikts vēstījumā.

"Šodien mēs esam kopā ar prezidentu un visu Ukrainas tautu, kad viņi drosmīgi cīnās par nākotni," viņi turpināja.

Pateicību par Keitas un Viljama nostāju paudis Ukrainas prezidents.

Karalis Vilems Aleksandrs un karaliene Maksima

Nīderlandes karaliskā ģimene 24. februārī nāca klajā ar paziņojumu, solidarizējoties ar Ukrainas tautu.

"Mūsu sirds sāp par Ukrainas tautu un visiem, ko skārusi šī vardarbība. Mēs domās esam ar tur esošajiem cilvēkiem un ukraiņu tautu Nīderlandē, kas ir noraizējusies par savu ģimeņu un draugu labklājību," teikts viņu paziņojumā.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu