Holivudas kinostudijas aptur filmu izlaišanu Krievijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Fer Gregory/Shutterstock

Kinostudijas "Warner Bros.", "Walt Disney Company" un "Sony Pictures" atlikušas savu filmu izplatīšanu Krievijā. Turpmākie lēmumi tiks pieņemti atkarībā no situācijas, pirmdien, 28. februārī, paziņoja ietekmīgie mediju un izklaides industrijas uzņēmumi.

Kinostudijas šādu lēmumu pieņēmušas pirmdien, reaģējot uz Krievijas noziedzīgā režīma sākto karu pret Ukrainu.

Visām trim studijām gaidāmas svarīgas pirmizrādes, tostarp "Warner Bros." filmai "The Batman", kas ir viena no šī gada gaidītākajām filmām.

"Ņemot vērā humāno krīzi Ukrainā, "WarnerMedia" aptur savas filmas "The Batman" iznākšanu Krievijā," teikts studijas pārstāvja paziņojumā.

"Mēs turpināsim sekot līdzi situācijas attīstībai. Mēs ceram uz ātru un miermīlīgu šīs traģēdijas atrisinājumu," paziņoja uzņēmums.

"Walt Disney Company" paziņoja, ka uz laiku atliek "Pixar" filmas "Turning Red" izplatīšanu Krievijā.

"Ņemot vērā neprovocētu iebrukumu Ukrainā un traģisko humāno krīzi, mēs apturam filmu izlaišanu Krievijā, tostarp gaidāmo filmu "Turning Red"," paziņoja uzņēmuma preses pārstāvis, piebilstot, ka turpmākie biznesa lēmumi tiks pieņemti atkarībā no situācijas, bet tikmēr uzņēmums sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām, lai sniegtu humāno palīdzību bēgļiem.

Arī "Sony Pictures" paziņoja, ka aptur savu filmu izlaišanu Krievijā, tostarp filmu "Morbius".

Ukrainas Filmu akadēmija sestdien aicināja uz starptautisku Krievijas kino nozares boikotu.

ASV Filmu asociācija pirmdien pauda atbalstu starptautiskajai sabiedrībai tās centienos uzturēt likuma varu un nosodīja Krievijas uzbrukumu Ukrainai.

Krievija nav Holivudas vadošais tirgus, taču valsts parasti ierindojas pasaules valstu desmitniekā pēc kases ieņēmumiem.

Arī kompānija "Netflix" pirmdienas vakarā paziņoja, ka, ņemot vērā pašreizējo situāciju, tā nolēmusi nepārraidīt Krievijas teritorijā 20 šīs valsts televīzijas kanālus.

Krievijas federālais sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikāciju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" decembrī iekļāva "Netflix" Krievijas audiovizuālo pakalpojumu sniedzēju sarakstā, vienlaikus nosakot vairākas prasības, kuras kompānijai jāizpilda no šī gada marta.

Viena no tām paredz, ka "Netflix" ir jāpārraida 20 Krievijas federālie televīzijas kanāli, tostarp "Pervij kanal", "Rossija 1", NTV, Krievijas sabiedriskā televīzija OTR, Krievijas Pareizticīgās baznīcas kanāls "Spas", Krievijas Aizsardzības ministrijas kanāls "Zvezda", Krievijas un Baltkrievijas savienotās valsts kanāls "Mir".

"Ņemot vērā pašreizējo situāciju, mēs neplānojam pievienot šos kanālus mūsu pakalpojumam," pirmdienas vakarā paziņoja "Netflix" pārstāvis.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu