"Es Esmu Mēs" ⟩ "Kad vecāki lietoja, viņi pārdeva visu, ko varēja pārdot." Jaunieši Latvijas ielās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No 15. februāra sešas nedēļas pēc kārtas biedrība "OPEN Radošais Centrs" sadarbībā ar saviem draugiem un partneriem portālā "Apollo" publicē patiesus un nenotušētus jauniešu dzīvesstāstus, kurus uzklausījuši biedrības darbības laikā. Stāsti ir anonīmi, un tos caur savu sajūtu prizmu izstāsta sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Kampaņas "Es Esmu Mēs" mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz dažādajiem, nereti skaudrajiem dzīvesstāstiem un aicināt sabiedrību aizdomāties, kāpēc jaunieši ielu dzīvi uzskata par labāku nekā mājas un nereti iesaistās arī nelabvēlīgās kompānijās, nevis pavada laiku ar skolasbiedriem un kaimiņiem.

Svarīgi atcerēties, ka ikkatrs jaunietis ir daļa no mūsu sabiedrības. Jaunieši vienlaikus ir gan mūsu nākotne, gan arī pagātne, jo mēs visi tādi reiz esam bijuši vai vēl tikai būsim.

Jaunietis – tas ir topošais kolēģis, kaimiņš, skolasbiedrs, draugs un palīgs.

Aiz katra cilvēka slēpjas mazs piena kurkulēns jeb bēbis, kurš dažos gadījumos spēli "akmens, šķēres, papīrs" pret dzīvi ir zaudējis visiem, vismaz pirmos 14 savas dzīves gadus. Spēle zaudēta ar vecākiem, iespējams – bērnunamu, kaimiņiem, sociālajiem dienestiem, bāriņtiesu, izglītības iestādēm un tamlīdzīgi.

14 gadi – tā ir atzīme, kad bērns kļūst par cilvēku, kuram iestājas juridiska kriminālatbildība, bet māte daba piešķir ordeņus – izmainot un pielāgojot ķermeni jaunas dzīvības radīšanai.

Nereti šis 14 gadus ilgais ceļš ir bijis tik grūts, ka cilvēkam nepieciešama palīdzīga roka, lai to turpinātu.

Ir ļoti grūti izmainīt jau tā smagi traumētu jaunieti, bet vēl grūtāk reizēm ir saņemt palīdzību no valsts, neapmaldoties birokrātiskajos koridoros. Savukārt sabiedrība, tikai atverot acis un kaut vai pacenšoties uzklausīt, kas patiesībā notiek ielu jauniešu dzīvēs un mājvietās, varētu mainīties kaut tik daudz, lai "nenoraktu" viņu dzīves, tām vēl īsti nesākoties.

Kampaņas "Es Esmu Mēs" laikā biedrība "OPEN Radošais Centrs" aicina iesūtīt savus dzīves stāstus. Stāstus par to, kāpēc "Es Esmu Mēs". Saturiskākie stāsti tiks publicēti kampaņas oficiālajā mājas lapā un biedrības "OPEN Radošais Centrs" Facebook lapā.

Stāstus iesūtīt aicinām uz e-pasta adresi: esesmumes@gmail.com un portāla "Apollo" redakcijai - apollo@tvnetgrupa.lv:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu