Bijušais NBS komandieris Zeibots: Karā pret Ukrainu Krievijas spēki rīkojas bez plānošanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots saņemot Valsts prezidenta Cildinājuma rakstu Rīgas pilī.
Viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots saņemot Valsts prezidenta Cildinājuma rakstu Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Krievijas bruņotie spēki karā pret Ukrainu ir pierādījuši, ka plānošanu un nākotnes stratēģiju viņi neizmanto, komentēja bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris (NBS) Gaidis Andrejs Zeibots.

"Kara sākums parādīja, ka par taktiku viņi nedomā, bet dara uzreiz bez plānošanas," sacīja Zeibots. Viņaprāt, Krievijas armija cerēja, ka, ieejam Ukrainā, to sagaidīs tāpat kā soļojam parādē Maskavas Sarkanajā laukumā.

Bijušais NBS komandieris piebilda, ka Krievijas bruņoto spēku vadība dzīvo savā "burbulī". "Krievijas veidotā propaganda traucē viņiem pašiem.

Dzirdēju vienu anekdoti: ja Napoleonam būtu tāds pats propagandas aparāts, kā tagad ir Putinam Krievijā, tad mēs nekad neuzzinātu, ka Napoleons karā ir zaudējis," piebilda Zeibots.

Viņaprāt, Krievijas spēki ir domājuši, kā karu veikt maksimāli elementāri. "Tagad, kad tas nav izdevies, tad jau otro dienu Krievija masveidīgi bombardē pilsētas. Bez lieliem civiliedzīvotāju, karavīru zaudējumiem nekas neizdosies," domā Zeibots.

Bijušais NBS komandieris piebilda, ka visa Krievijas bruņoto spēku armija sastāv no karavīriem obligātajā dienestā. "Par kādu karavīru profesionalitāti varam runāt? Obligātajā dienestā trūkst motivācijas," sacīja Zeibots.

LETA jau rakstīja, ka 24.februārī Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, sākot apšaudīt ne tikai militāros, bet arī civilos objektus un izraisot bēgļu straumes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu