Vācieši vēlas Putina drauga Šrēdera izslēgšanu no SPD

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
(No kreisās) Gerhards Šrēders un Vladimirs Putins. 2005. gads.
(No kreisās) Gerhards Šrēders un Vladimirs Putins. 2005. gads. Foto: Reuters/ScanPix

Vairums vāciešu uzskata, ka bijušais kanclers Gerhards Šrēders viņa tuvo attiecību dēļ ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu izslēdzams no sociāldemokrātu (SPD) rindām, liecina nedēļas nogalē veiktā aptauja.

Saskaņā ar aptauju, ko veicis socioloģijas institūts INSA pēc laikraksta "Bild am Sonntag" pasūtījuma, 82% vēlētāju, kas balso par SPD, prasa Šrēdera izslēgšanu no partijas, kamēr kopumā šāds viedoklis ir 74% vāciešu.

Šrēders, kas pats sevi savulaik pasludinājis par Putina draugu, jau sen ticis kritizēts par viņa sakariem ar Maskavu, taču viņa nosodījums kļuvis īpaši ass pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā.

Šrēders ieņem Krievijas enerģētikas uzņēmuma "Rosneft" uzraudzības padomes priekšsēdētāja amatu, kā arī gāzesvada "Nord Stream 2" valdes priekšsēža krēslu.

Kopumā 75% aptaujāto un 79% no SPD vēlētājiem uzskata, ka gadījumā, ja Šrēders neatteiksies no šiem amatiem, viņam atņemama pensija un citas privilēģijas, kas tam pienākas kā bijušajam kancleram.

Arī pašreizējais kanclers Olafs Šolcs, kas arī pārstāv SPD, ceturtdien aicinājis Šrēderu atteikties no saviem daudzajiem amatiem Krievijas valsts uzņēmumos.

Tikmēr SPD Heidelbergas nodaļa jau sagatavojusi visus dokumentus, kas nepieciešami Šrēdera oficiālai izslēgšanai no partijas.

Savukārt Šrēdera dzīvesbiedre Sojina Šrēdere-Kima apgalvo, ka partijas vadība esot izvērsusi pret viņas vīru kampaņu. Viņa arī iesniegusi sūdzību Vācijas Preses padomē pret laikrakstu "Hannoversche Allgemeine Zeitung", kas piektdien titullapā publicējis Šrēdera portretu zem virsraksta "Pilnīgi bez jebkāda goda?"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu