Labklājības ministrs: Tiks rosināts pensiju indeksāciju pārcelt no oktobra uz septembri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministrs Gatis Eglītis
Labklājības ministrs Gatis Eglītis Foto: Zane Bitere / LETA

Paredzēts rosināt šogad plānoto pensiju indeksāciju pārcelt no oktobra uz septembri, lai attiecīgo pieaugumu pensionāri varētu saņemt vismaz mēnesi agrāk, šodien pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).

Politiķis atzīmēja, ka tas būtu viens no vairākiem soļiem, lai atbalstītu mazāk aizsargātos iedzīvotājus laikā, kad gaidāms cenu kāpums enerģētikas jomā.

Kā ziņots, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, uz ko Rietumvalstis reaģēja ar sankciju noteikšanu pret Krieviju, pasaules tirgos ir palielinājušās energoresursu cenas.

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un tās būtisko ietekmi uz dabasgāzes tirgu, dabasgāzes cena aprīlim Eiropā atbilstoši šī brīža prognozēm svārstās ap 250-300 eiro par megavatstundu (MWh), teikts AS "Latvijas gāze" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Pastāvot prognozēm par šādu dabasgāzes cenas līmeni 2022.gada aprīlī, "Latvijas gāze" aicina dabasgāzes lietotājus atbildīgi izvērtēt savu patēriņa profilu un apjomu kontekstā ar gāzes patēriņa ekonomiskajiem ieguvumiem un lietotāja finansiālajām iespējām veikt samaksu par dabasgāzi.

"Latvijas gāze" sola turpināt informēt par būtiskām prognozēto cenu svārstībām turpmākajos mēnešos.

Saskaņā ar gāzes sadales sistēmas operatora "Gaso" mājaslapā publicēto informāciju dabasgāzes biržas cena martā ir 81,22 eiro/MWh.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu