Ukraiņu dziedātāja Džamala ar emocionālu priekšnesumu uzstājas "Eirovīzijas" fināla atlasē Vācijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: POOL/REUTERS

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā dziedātāja un 2016. gada "Eirovīzijas" uzvarētāja Džamala ar bērniem bija spiesta bēgt no Ukrainas un šobrīd uzturas Stambulā pie māsas. 4. martā dziedātāja ar emocionālu priekšnesumu uzstājās Berlīnē, "Eirovīzijas" nacionālajā atlasē. 

Džamala uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursā 2016. gadā ar dziesmu "1944", kas stāsta par Krimas tatāru senču vajāšanu. Šī gada sākumā viņa bija viena no žūrijas pārstāvēm Ukrainas nacionālajā atlasē 2022. gada Eirovīzijas dziesmu konkursam.

Džama atzīst, ka jau pirmajā dienā, kopš pameta Ukrainu, nav spējusi mierīgi nosēdēt un noskatīties, kā notiek karš: "Man ir jābūt aktīvai un pēc iespējas skaļākai, lai palīdzētu savai valstij. Tas nozīmē arī korektas informācijas sniegšanu sociālajos portālos, interviju veikšanu un arī dalību dažādos pasākumos. Es cenšos darīt visu, kas ir manos spēkos, lai palīdzētu."

4. martā dziedātāja uzstājās Berlīnē, "Eirovīzijas" nacionālajā atlasē, izpildot dziesmu "1994". Atlases laikā skatītāji tika aicināti ziedot Ukrainai. 

Pēc uzstāšanās dziedātāja publicēja pateicības vārdus platformā "Instagram": "Pateicoties katram no jums, vakar Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases šovā Vācijā tika savākti 67 000 000 eiro. Visa nauda tiks dota Ukrainas atbalstam." 

Džamala turpināja: "Esmu pateicīga ikvienam, kurš mūs atbalsta mūsu cīņā par tiesībām dzīvot dzimtenē – veidot savu nākotni zem mierpilnām debesīm."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu