Ukraiņu grupa "Go_A": Krievijas militāristi ir atbildīgi par daudziem kara noziegumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SANDER KONING / POOL/EPA

Ukraiņu elektrofolka grupa "Go_A", kura pagājušajā gadā "Eirovīzijā" ieguva piekto vietu ar dziesmu "SHUM", vēlas vērst uzmanību Ukrainā notiekošajai karadarbībai un aicina sekotājus runāt par patieso situāciju grupas dzimtenē. 

Grupa "Go_A" dzied tikai ukraiņu valodā. Uzstāšanās uz "Erovizījas" lielās skatuves Roterdamā nebija izņēmums. Tā bija pirmā reize konkursa vēsturē, kad Ukrainas pārstāvji dziedāja dzimtajā valodā. Viņu izpildītā dziesma "SHUM" asociēta ar tradicionālu pavasara tautasdziesmu no Ukrainas ziemeļu reģiona, kur uzauga "Go_A" soliste. 

Platformā "Twitter" grupa komentējusi Ukrainā notiekošo karadarbību: "Tiem, kuri nezina, 24. februārī Krievija uzbruka Ukrainai, nepiesakot karu. Krievijas militāristi ir atbildīgi par daudziem kara noziegumiem, tostarp lidmašīnām, kuras izkaisījušas bērnu rotaļlietas, kuras pildītas ar sprāgstvielām. Neticiet Krievijas medijiem. Mums visiem šis ir jāpārtrauc! Beidziet karu! Apturiet Putinu!"

Citā ierakstā grupa vēstījusi: "Babinjara ir vieta, kur 1941. gadā, divu dienu laikā nacisti nogalināja vairāk nekā 30 000 Kijevas ebreju. Šobrīd Putins bombardē viņu kapus." 

Ar aicinājumu palīdzēt Ukrainai "Go_A" dalījušies arī vietnē "Instagram": "Kamēr tu šo lasi, Krievija nogalina Ukrainu. Apturiet Putinu. Dodieties ielās un runājiet ar valdību. Pasaulei ir jāzina patiesība."

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu