Krievija taisnojas, ka ziņas par Mariupoles bērnu slimnīcas bombardēšanu nav patiesas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO pirmais vietnieks Dmitrijs Poļanskis mikroblogošanas vietnē "Twitter" 10. martā paziņoja, ka ziņas par krievu karaspēka uzlidojumu bērnu slimnīcai Mariupolē ir "viltus ziņas".

"Šodien notikušais uzbrukums slimnīcai Mariupolē, Ukrainā, kur atrodas dzemdību un bērnu nodaļas, ir šausminošs. Civiliedzīvotāji maksā visaugstāko cenu par karu, kam ar viņiem nav nekāda sakara. Šī bezjēdzīgā vardarbība ir jāpārtrauc. Izbeidziet asinsizliešanu tagad," tā vakarnakt mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs.

Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO pirmais vietnieks Dmitrijs Poļanskis atbildē norāda, ka "tā rodas viltus ziņas". Poļanskis sacīja, ka Krievija 7.martā brīdinājusi, ka slimnīca ir pārvērsta par militāru objektu, kur atrodas ukraiņu karaspēks.

Pēc Ukrainas amatpersonu paziņojuma par Krievijas lidmašīnas izraisīto bērnu slimnīcas bombardēšanu Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apsūdzēja Krieviju genocīda īstenošanā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins naktī uz ceturtdienu, 24. februāri, ap plkst. 4.50 sāka karu pret Ukrainu.

Pirms astoņiem gadiem notika tas, kas 21. gadsimtā Eiropā likās neiespējami, – tika okupēta neatkarīgas valsts teritorija, Ukrainai piederošā Krimas pussala. To 2014. gada sākumā okupēja Krievija.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu