Baltkrievija par ekstrēmistiskiem atzīst visus "Deutsche Welle" materiālus, arī logo

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas starptautiskās raidsabiedrības “Deutsche Welle” logo.
Vācijas starptautiskās raidsabiedrības “Deutsche Welle” logo. Foto: SCANPIX

​Baltkrievija pilnīgi visus Vācijas raidsabiedrības "Deutsche Welle" (DW) materiālus un produktus, arī logo, atzinusi par ekstrēmistiskiem, pavēstīja Baltkrievijas Iekšlietu ministrija.

"Mūsu tīmekļa vietņu bloķēšana Baltkrievijā 2021.gada oktobrī jau bija neticama iejaukšanās preses brīvībā. Nesenais paziņojums par DW logo kriminalizāciju pierāda, cik nervozs tur ir režīms," paziņojumā norādīja DW ģenerāldirektors Pēters Limburgs.

"DW turpina informēt cilvēkus Baltkrievijā ar instrumentiem, kas ļauj apiet cenzorus. Īpaši pēc uzbrukuma Ukrainai skaitļi ir būtiski pieauguši. Tagad viņi vēlas izmantot lētus trikus, lai radītu pseidolegālu pamatu un vērstos pret cilvēkiem, kas izmanto savas tiesības uz vārda brīvību."

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija trešdien pavēstīja, ka visi DW produkti tiek atzīti par ekstrēmistiskiem.

"Minskas Centra rajona tiesa , balstoties Iekšlietu ministrijas Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas galvenā direktorāta materiālos, par ekstrēmistiskiem atzina DW Baltkrievijas sekcijas produktus lietotnē "Telegram"," pavēstīja ministrija.

Viss "Deutsche Welle" mediju un informācijas tīkls, kā arī logo, ko veido burti D un W, Baltkrievijā tiek atzīts par ekstrēmistisku.

Baltkrievija par ekstrēmistiskiem jau iepriekš atzinusi arī medijus "Zerkalo.io", "Euroradio", "Radio Brīvība", laikrakstu "Naša ņiva".

DW tīmekļa vietne Baltkrievijā ir bloķēta kopš 2021.gada oktobra.

Par ekstrēmistisku materiālu izplatīšanu draud 15 dienu arests.

Parakstīšanās uz "Telegram" kanāliem netiek tiešā veidā klasificēta kā "ekstrēmistisku materiālu "izplatīšana. Neraugoties uz to, vairākiem cilvēkiem Baltkrievijā piespriesti pamatīgi naudassodi par parakstīšanos uz "ekstrēmistiskiem kanāliem".

Baltkrievijas varasiestādes ceturtdien pavēstīja, ka par "ekstrēmistiskiem" tiek atzīti arī populārā Krievijas žurnālista Jurija Duda "YouTube" kanāla "vDud" materiāli.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu