FOTO un VIDEO ⟩ Piektdien Pļavniekos nošauts Genādijs Vaļagins, kas notiesāts Haritonova grupējuma lietā, ziņo portāls

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pļavniekos nošauts vīrietis; aizturētas vairākas personas
Pļavniekos nošauts vīrietis; aizturētas vairākas personas Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 11. martā, Valsts policija (VP) saņēma informāciju, ka ap pulksten 14.43 Rīgā, Pļavniekos, Saharova un Keldiša ielu krustojumā pie kādas sabiedriskās ēdināšanas vietas tika nošauts vīrietis, kurš atradās automašīnā, bet iespējamās vainīgās personas notikuma vietu pameta, informē VP.

Saņemot informāciju par notikušo, nekavējoties visā Latvijas teritorijā tika izsludināts plāns "Slazdi" un piesaistīti plaši policijas spēki, tostarp no Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes un Rīgas reģiona pārvaldes, kā arī pašvaldību policijas, lai vainīgās personas aizturētu. Tāpat notikuma vietā šobrīd strādā eksperti.

Foto: Pļavniekos nošauts vīrietis

Ir aizturētas personas, kuras iespējams saistītas ar notikušo noziedzīgo nodarījumu. Tāpat Rīgas rajonā Dreiliņos atrasta jau aizdedzināta automašīna "Crysler Voyager", kura, iespējams, saistīta ar noziegumu.

Video: Slepkavība Pļavniekos

Portāls "Kompromat.lv" vēsta, ka nogalinātais ir kādreizējās kriminālās autoritātes Ivana Haritonova grupējuma lietā savulaik notiesātais Genādijs Vaļagins.

Arhīvs liecina, ka viņu nepilnu gadu pirms soda termiņa beigām, 2000. gadā, atbrīvoja no apcietinājuma.

1998. gadā Augstākā tiesa Vaļaginu atzina par vainīgu, piespriežot 6,5 gadus apcietinājuma ar mantas konfiskāciju, apcietinājuma laikā ieskaitot jau izciesto apgabaltiesas piespriesto soda laiku - trīs gadus.

Vaļagins tika atzīts par vainīgu un notiesāts pēc Kriminālkodeksa par organizētas grupas izveidošanu vai piedalīšanos tajā izspiešanas nolūkā un par personas sagrābšanu vai aizturēšanu kā ķīlnieku, ja tas saistīts ar draudiem noslepkavot, nodarīt miesas bojājumus vai tālāk aizturēt šo personu nolūkā piespiest personu izdarīt kādu darbību vai atturēties no tās, kas ir noteikums ķīlnieka atbrīvošanai.

Valsts policija vērš uzmanību, ka iedzīvotājiem nav pamata uztraukumam. Valsts policijas amatpersonas turpina aktīvu darbu un vienlaikus aicinām iedzīvotājus, kuru rīcībā ir jebkāda informācijas par notikušo vai arī redz kādas aizdomīgas darbības, nekavējoties ziņot policijai, zvanot 110.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu