Finijs-Smits atklāj iespējamo iemeslu, kamdēļ Porziņģis neiejutās "Mavericks"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis, Džeilens Bransons, Dorians Finijs-Smits
Kristaps Porziņģis, Džeilens Bransons, Dorians Finijs-Smits Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" uzbrucējs Dorians Finijs-Smits netieši norādījis uz iemeslu, kāpēc Kristaps Porziņģis neiejutās komandas sastāvā. 

Kopš maiņas darījuma, kurā Porziņģis pārcēlās uz Vašingtonas "Wizards", bet Dāvis Bertāns pievienojās "Mavericks", Dalasas komanda 14 spēlēs izcīnījusi 11 uzvaras.

Finijs-Smits pastāstīja, ka, kopš Porziņģis atstājis komandu, spēlētāji aizsardzībā daudz vairāk komunicē, jo vairs nevar paļauties uz latvieša palīdzību groza tuvumā ar metienu bloķēšanu.

Uz biežāku komunikāciju mudinājis "Mavericks" galvenais treneris Džeisons Kids.

"Viņš mums liek daudz vairāk runāt. Viņš ļauj mums visu atrisināt, uzdod jautājumus un liek puišiem runāt," basketbolistu citē "Sports Illustrated".

Daudz apspriests, ka Porziņģim neesot bijušas labas attiecības ar "Mavericks" līderi Luku Dončiču. Latvijas basketbolists gribējis sev lielāku lomu uzbrukumā.

Pēc maiņas darījuma "Mavericks" kluba vadība paziņoja, ka komandai pietiekot ar vienu zvaigzni, dodot Dončičam "zaļo gaismu" pilnībā kontrolēt spēli. Pirmajos divos mačos viņš guva attiecīgi 51 un 45 punktus.

Finijs-Smits norādījis, ka komandā vairs "nav greizsirdības". 

"Šķiet, ka mēs šogad vairāk prasām viens no otra atbildību. Kā jūs varat redzēt, un es to jūtu - komandā vairs nav greizsirdības," norādīja Finijs-Smits.

"Mēs spēlējam lielisku basketbolu. Pat tad, ja viss nenotiek kā cerēts, mēs viens ar otru runājam un turamies kopā," piebilda "Mavericks" uzbrucējs.

"Mavericks" ar 43 uzvarām un 26 zaudējumiem ieņem piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Savukārt "Wizards" ar bilanci 29-39 ierindojas 11. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu