NBA komandas "Mavericks" bijušais ģenerālmenedžeris iesūdz klubu tiesā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donijs Nelsons
Donijs Nelsons Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" bijušais ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons iesūdzējis klubu tiesā par seksuāla rakstura noziegumu, vēsta ESPN.

Nelsons pērn tika atlaists pēc 24 gadu darba "Mavericks" organizācijā. Viņš apgalvo, ka kluba īpašnieks Marks Kjūbans darbu uzteicis, jo Nelsons ziņojis par seksuāla rakstura noziegumu.

2020. gadā Kjūbana personāla vadītājs darba intervijā esot seksuāli uzmācies Nelsona brāļadēlam. Kjūbans esot piedāvājis Nelsonam samaksāt 52 miljonu ASV dolāru kompensāciju par klusēšanu.

Apsūdzībā teikts, ka Džeisons Lutins, kurš tiek raksturots kā Kjūbana "labā roka" un joprojām strādā komandā, 2020. gada 16. februārī NBA Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogalē Čikāgā viesnīcas numuriņā uzmācies aptuveni 20 gadus vecam puisim.

"Mēs veicām vairākas izmeklēšanas, un vienīgā persona, kas neatbilda Dalasas "Mavericks" standartiem, bija Nelsona kungs. Rezultātā viņš tika atlaists. Viņš labi zināja par izmeklēšanu. Viņš atteicās pilnībā piedalīties. Es atkārtošu vēlreiz - viss, ko viņš teica, ir meli," elektroniskā pasta vēstulē Kjūbans norādīja ESPN.

Arī apsūdzētais Lutins saziņā ar ESPN noliedzis Nelsona apsūdzības. "Tas, ko šis vīrs dara, ir vārdos neizsakāmi. Tie ir pilnīgi meli, un es nelieku "Mavs" sniegt komentārus. Šī lieta jau ir atrisināta. Un acīmredzot ir daudz informācijas, lai pierādītu, ka nekas no tā nekad nav noticis."

Nelsons par iespējamo incidentu uzzinājis piecus mēnešus vēlāk, kad viņš ar Kjūbanu apspriedis darba līguma pagarināšanu uz 10 gadiem. Klubs esot ar brāļadēlu panācis mierizlīgumu, vienojoties par neizpaužamu naudas summu.

Uzzinot notikušo, Nelsons esot konfrontējis Kjūbanu, norādot uz to, ka Lutina noziedzīgās darbības ir drauds kluba darbiniekiem, spēlētājiem un visai organizācijai, teikts apsūdzībā.

Apsūdzībā norādīts, ka Nelsona ziņojumiem par Lutina nepiedienīgajām darbībām ir tieša saistība ar to, ka Kjūbans atsauca 2020. gada septembrī izteikto piedāvājumu kluba ģenerālmenedžerim pagarināt līgumu uz 10 gadiem par 66 miljoniem ASV dolāru.

Pēc pusdienām Lutins esot uzaicinājis Nelsona brāļadēlu uz viesnīcas numuriņu apspriest darba iespējas, norādīts apsūdzībā. Lutins jaunajam puisim prasījis apsēsties gultā sev blakus, un pēc tam seksuāli uzmācies.

Šī nav pirmā reize nesenā vēsturē, kad "Mavericks" klubam izvirzītas apsūdzības. 2018. gadā "Sports Illustrated" vēstīja, ka šajā organizācijā "darba kultūrā valda naidīgums un plēsonīga seksuāla uzvedība", kas ilgusi gadu desmitiem.

Tika izvirzītas apsūdzības pret bijušo "Mavericks" izpilddirektoru un prezidentu Terdemu Useri, kurš komandu pameta 2015. gadā.

NBA ar neatkarīgas tieslietu firmas palīdzību veica izmeklēšanu, intervējot 215 bijušos un esošos "Mavericks" darbiniekus, pārbaudot vairāk nekā 1,6 miljonus dokumentu, epastu un īsziņu sarakstes.

Izmeklēšanā atklājās, ka 15 sievietes cietušas no Useri nepiedienīgās uzvedības darba vietā - komentāri, pieskārieni, skūpsti. 

Tika arī noskaidrots, ka bijušais biļešu pārdevējs Kriss Haids sievietēm izteicis nepiedienīgus seksuāla rakstura komentārus, kā arī viņš skatījies un dalījies ar pornogrāfiska satura bildēm un video.

Pēc izmeklēšanas Kjūbans piekrita ziedot 10 miljonus ASV dolāru sieviešu organizācijām, bet nekādu citu sodu "Mavericks" klubs un tā īpašnieks nesaņēma.

Kā zināms, pirms mēneša "Mavericks" aizmainīja Kristapu Porziņģi uz Vašingtonas "Wizards" komandu, bet uz Dalasu pārcēlās Dāvis Bertāns. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu