Ukrainas iedzīvotāju atbalsta centrs sāk darbu bijušajā RTU ēkā Vecrīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem Kongresu namā.
Atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem Kongresu namā. Foto: Paula Čurkste/LETA

No pirmdienas, 21. marta, Rīgas atbalsta centrs Ukrainas iedzīvotājiem atradīsies Kaļķu ielā 1, bijušajā Rīgas Tehniskās universitātes ēkā blakus Rātsnamam, vēsta Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Tāpat kā līdz šim Kongresu namā, arī atbalsta centrā Kaļķu ielā tiks sniegti gan valsts, gan pašvaldības pakalpojumi.

Ierodoties centrā, tā darbinieki noskaidros, vai cilvēks pakalpojumu saņemšanai pierakstījies iepriekš un ieradies uz konkrētu apmeklējuma laiku. Ja pieraksta nav, būs iespējams paņemt numuriņu un gaidīt savu kārtu tajā pašā dienā vai arī pierakstīties centra apmeklējumiem citā dienā konkrētā laikā.

Centrā pašvaldības Sociālā dienesta darbinieki konsultēs par iespējām saņemt sociālos pabalstus, par sociālā atbalsta sistēmu Latvijā, un citiem sociālās aprūpes pakalpojumiem.

Atbalsta centrā iedzīvotāji no Ukrainas varēs pieteikties pabalstam krīzes situācijā, garantētā minimālā ienākuma pabalstam, mājokļa pabalstam, izziņai ES pārtikas paku saņemšanai, kā arī, piemēram, sociālajai rehabilitācijai un psiholoģiskajam atbalstam. Par pabalsta izmaksas un paku saņemšanas vietu un laiku katrs klients tiks informēts atsevišķi.

Centrā pašvaldības izglītības speciālisti Ukrainas iedzīvotājiem palīdzēs pieteikt bērnu skolā vai bērnudārzā Rīgā. Visiem centra apmeklētājiem tiks piedāvāts saņemt Latvijas mobilo telefonu operatoru SIM kartes. Cilvēkiem, kas paliek Rīgā, tiks izsniegts e-talons ar 20 braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā, kā arī bezmaksas dāvanu karte Rīgas Zooloģiskā dārza apmeklējumam.

Atbalsta centrā darbu turpinās arī Valsts robežsardze. Mājokļu jautājumu koordinēšanu arī turpmāk nodrošinās Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti, savukārt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvji centrā palīdzēs risināt vīzu un personas dokumentu jautājumus.

Arī centrā Kaļķu ielā 1 Ukrainas iedzīvotāji varēs saņemt Nodarbinātības valsts aģentūras konsultācijas par darba iespējam, kā arī uzzināt par iespējām pieteikties bezdarbnieka statusam. Centrā strādājošie Nacionālā veselības dienesta speciālisti cilvēkiem arī turpmāk nodrošinās konsultācijas par iespējām pierakstīties pie ģimenes ārsta, saņemt medicīnas pakalpojumus un nepieciešamos medikamentus.

Atbalsta centrā darbu turpinās arī kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem" un citas NVO, kura kopā ar brīvprātīgajiem informēs par nevalstisko organizāciju piedāvājumu un nodrošinās saziņu ar organizācijām, kas, piemēram, var palīdzēt ar drēbēm, mantām, juridiskajiem pakalpojumiem vai nodrošināt cita veida atbalstu.

Atbalsta centrs Kaļķu ielā strādās katru darba dienu no plkst.9 līdz 18.

Savukārt līdzšinējā atbalsta centrā Kongresu namā no 21. marta turpinās darboties informācijas punkts, kurā būs iespējams uzzināt par pašvaldības un citiem nodrošinātajiem pakalpojumiem bēgļiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu