Par suņa nošaušanu Jēkabpils novadā aizturēts vīrietis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aizvadītajā nedēļā Jēkabpils novadā par suņa nošaušanu aizturēts vīrietis, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Ceturtdien, 17.martā, VP Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Jēkabpils novada Dignājas pagastā kādai sievietei ir nošauts mājdzīvnieks - suns.

Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sāka kriminālprocesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, un tajā pašā dienā tika noskaidrota iespējā vainīgā persona - 1954.gadā dzimis vīrietis, kurš savu vainu izdarītajā atzina.

Nākamajā dienā vīrietis tika atzīts par aizdomās turēto un viņam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Vīrietis labprātīgi izsniedza šaujamieroci, ar kuru tika nošauts suns, - vītņstobru karabīni ar optisko tēmekli.

Atbilstoši Krimināllikuma 230.panta pirmajai daļai par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

VP vērš uzmanību, ka par, iespējams, klaiņojošiem dzīvniekiem ir jāziņo attiecīgajā pašvaldībā, kas vērtē, vai saimnieks ievēro dzīvnieka labturības prasības. Turklāt jāņem vērā, ka medīt ir aizliegts pilsētu teritorijā un vietās, kur nav reģistrēts medību iecirknis.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu