"Neko sliktu neizdarīju." Skandalozais krievu vingrotājs par gaidāmo diskvalifikāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Skandalozais krievu vingrotājs Ivans Kuļaks, kurš sacensību apbalvošanas ceremonijā pauda atbalstu Krievijas karadarbībai Ukrainā, paudis neizpratni par gaidāmo diskvalifikāciju

20 gadus vecais sportists Pasaules kausa (PK) posmā Katarā apbalvošanas ceremonijā piedalījās ar uzlīmētu Z burtu uz krūtīm. Tas ir Krievijas simbols karadarbībā Ukrainā. Tādējādi viņš pauž atbalstu Krievijas brutālajai agresijai, kuru nosoda visa pasaule.

Starptautiskā Vingrošanas federācija (FIG) Vingrošanas ētikas fondam lūdza sākt disciplinārlietu.

Krievijas Vingrošanas federācijas galvenā trenere Valentīna Rodionenko atklājusi, ka Kuljakam, visticamāk, tiks piemērota viena gada diskvalifikācija no sporta, ziņo "Inside the Games". Lēmums tikšot pieņemts līdz marta beigām.

"Uzskatu, ka mana atstādināšana ir negodīga. Neko sliktu neizdarīju. Es nepārkāpu nevienu no noteikumiem, un tagad viņi vēlas mani diskvalificēt. Šeit var redzēt attieksmi pret mūsu valsti," "life.ru" citē Kuljaka teikto, kurš iepriekš izteicās, ka vēlreiz rīkotos tieši tāpat.

Rodionenko apgalvo, ka arī viņai un trenerim Igoram Kalabuškinam draud līdzīgas sankcijas.

"Starptautiskā federācija šādu lēmumu pieņēma ukraiņu spiediena ietekmē, un daži no viņiem pat iestājās par mūsu mūža diskvalifikāciju," TASS norādīja Rodionenko. "Šobrīd strādā juristi, kuri cer, ka mēs tiksim attaisnoti, bet es par to šaubos."

Krievijas un Baltkrievijas sportisti sacensībās Dohā piedalījās kā neitrāli atlēti. No 7. marta šo valstu sportisti, amatpersonas un tiesneši saistībā ar Krievijas karadarbību Ukrainā un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijām oficiāli tiek atstādināti no dalības starptautiskajās sacensībās.

"Man jāatzīst, ka visā savā ļoti ilgajā treneres karjerā neesmu piedzīvojusi tādu pazemojumu," neslēpa Rodionenko.

Kuljaks pagājušajā gadā Krievijas armijas sastāvā piedalījās militārajās mācībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu