Pēc "China Eastern" lidmašīnas avārijas meklēšanas komandas atradušas lidojuma melno kasti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Pirmdien, 22. martā, Ķīnas dienvidos nogāzās pasažieru lidmašīna "Boeing 737", kurā atradās 132 pasažieri un apkalpes locekļi. Glābējiem nav izdevies atrast izdzīvojušos pēc Ķīnas aviokompānijas "China Eastern" lidmašīnas avārijas. Ķīnas aviācijas amatpersonas ziņojušas, ka meklēšanas komandas trešdien, 23. martā, atradušas lidmašīnas melno kasti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izmeklētāji joprojām nezina, kāpēc lidmašīna strauji nokritusi. Civilās aviācijas negadījumu izmeklēšanas departamenta direktors Mao Janfens žurnālistiem sacīja, ka lidmašīnas maršrutā avārijas brīdī nebija "nekādu bīstamu laikapstākļu".

Viņš piebilda, ka lidmašīnas apkalpe un gaisa satiksmes vadība bija uzturējuši normālus sakarus līdz lidmašīnas pēkšņai nokrišanai.

Tajā pašā preses konferencē "China Eastern Airlines" priekšsēdētājs Suņs Šijins sacīja, ka lidmašīna ir atzīta par lidojumam drošu un atbilst nepieciešamajiem apkopes standartiem, ziņoja Siņhua.

Katastrofa, visticamāk, ir nāvējošākais aviācijas incidents Ķīnā pēdējo trīsdesmit gadu laikā, un tā izraisījusi bēdas visā valstī.

Foto: Pēc "China Eastern" lidmašīnas avārijas meklēšanas komandas atradušas lidojuma melno kasti

Prezidents Sji Dzjiņpins ir aicinājis veikt pilna mēroga izmeklēšanu. Valdība ir nosūtījusi simtiem glābēju, karavīru, ekspertu un citu strādnieku uz vietu Guaņsji provinces attālajos pakalnos.

Trešdien, 23. martā, avārijas vietā ieradās arī 123 lidmašīnā esošo pasažieru un deviņu apkalpes locekļu ģimenes, kas pulcējās mazajā ciematā, kas ir vistuvāk notikuma vietai.

Kāds 57 gadus vecs vīrietis, kura māsa bija lidojumā, medijiem sacīja: "Es varu tikai cerēt. Cerēt, ka viņa ir izdzīvojusi."

Simtiem meklēšanas darbinieku ir izpētījuši mežaino Vudžou reģionu, atlūzās meklējot lidmašīnas melnās kastes ierakstītājus.

Varas iestādes paziņojušas, ka pagaidām nav atradušas nevienu izdzīvojušo, un glābšanas brigādes vēl nav atradušas nevienu līķi.

Tomēr komandas ir atguvušas daudzas cietušo personīgās mantas, kas piederēja pasažieriem un apkalpei, tostarp makus un pat personas apliecības.

Lidojums MU5735 pirmdien, 21. martā, atradās gaisā vairāk nekā stundu un tuvojās Guandžou galamērķim, kad pēkšņi nokrita. Avarējusī lidmašīna bija būvēta pirms aptuveni septiņiem gadiem.

Gaisa dispečeri vairākkārt centušies sazināties ar lidmašīnas apkalpi tās nolaišanās laikā, taču nesaņēma nekādu atbildi, otrdien, 22. martā, paziņoja varas iestādes.

Lidojuma izsekošanas dati liecina, ka lidmašīna Boeing 737-800 nokrita mazāk nekā trīs minūtēs.

Saskaņā ar "FlightRadar24", lidmašīna atradās apmēram 9000 metru augstumā, bet divas minūtes un 15 sekundes vēlāk tā tika reģistrēta aptuveni 2800 metru augstumā. Pēdējā iegūtā informācija par lidojumu liecināja, ka lidmašīna atradās 980 metru augstumā.

Paredzams, ka izmeklētāji izskatīs vairākus iespējamos cēloņus, tostarp apzinātu rīcību, pilota kļūdu vai tehniskas problēmas, piemēram, konstrukcijas kļūmi vai sadursmi gaisā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu