Japāna un Austrālija paplašina sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: VPales/Shutterstock

Japāna un Austrālija ir paplašinājušas sankcijas pret Krieviju. Japāna 25 fiziskām personām un 81 juridiskai personai noteikusi jaunas sankcijas, savukārt Austrālija noteikusi sankcijas Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko un viņa ģimenes locekļiem, kā arī 22 Krievijas propagandistiem un dezinformācijas līdzstrādniekiem.

Japāna nosaka sankcijas Krievijas politiķiem, oligarhiem un uzņēmumiem

Starp oligarhiem un politiķiem, kuriem tagad piemērota aktīvu iesaldēšana un citas sankcijas, ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova bērni, bijušais Putina palīgs un valsts korporācijas "Bank razvitija vņešņeekonomičeskoi dejateļnosti" vadītājs Igors Šuvalovs ar savu ģimeni, miljardieris Aleksejs Mordašovs, oligarhu Borisa Rotenberga un Arkādija Rotenberga radinieki, Krievijas Drošības padomes sekretāra Nikolaja Patruševa radinieki, Putina administrācijas vadītāja pirmais vietnieks Sergejs Kirijenko, vēsta Japānas Ārlietu ministrija.

Japāna arī aizliegusi 81 Krievijas uzņēmuma produkcijas eksportu. Starp šiem uzņēmumiem ir autobūves un kuģubūves rūpnīcas un elektronikas ražotāji.

Japāna arī paplašināja eksporta sankcijas pret Krieviju, aizliedzot izvest no Krievijas greznuma priekšmetus.

Austrālija nosaka jaunas sankcijas Krievijai un Baltkrievijai

Austrālija piektdien, 25. martā, paziņoja, ka saistībā ar Krievijas karu Ukrainā noteiks sankcijas Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko un viņa ģimenes locekļiem, kā arī 22 Krievijas propagandistiem un dezinformācijas līdzstrādniekiem.

Sankcijām pakļauto personu vidū ir arī tādu organizāciju kā RT, Stratēģiskais kultūras fonds, "InfoRos" un "NewsFront" vecākie redaktori, pavēstīja Austrālijas ārlietu ministre Marisa Peina.

Līdz ar to Kanberas sankcijām pakļauto prokremlisko propagandistu skaits pieaudzis līdz 32.

Šis solis atspoguļo "dezinformācijas stratēģisko svarīgumu Krievijas centienos leģitimizēt Putina neizprovocēto un nelikumīgo iebrukumu Ukrainā", sacīja Peina.

Sankcijas noteiktas Lukašenko, viņa dēlam Viktoram un sievai Gaļinai, ņemot vērā Minskas "stratēģisko atbalstu Krievijai un tās militārajiem spēkiem to uzbrukumā Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei".

Pasākumi, kas tiek izziņoti mēnesi pēc Krievijas iebrukuma sākuma, iecerēti, "lai nodrošinātu, ka Krievija un tie, kas atbalsta tās nelikumīgo, neizprovocēto uzbrukumu kaimiņvalstij, samaksā augstu cenu", norādīja ministre.

Ceturtdien ASV pavēstīja, ka saistībā ar karu Ukrainā noteiks sankcijas vairāk nekā 400 cilvēkiem un organizācijām, arī Krievijas oligarhiem, politiķiem un aizsardzības uzņēmumiem.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu