Polijas premjers: Palielinās valstu skaits, kas atbalsta miera uzturēšanas misiju Ukrainā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis. Foto: AFP/SCANPIX

Arvien lielāks kļūst to valstu skaits, kas atbalsta miera uzturēšanas misiju Ukrainā, lai garantētu drošas humānās palīdzības piegādes, vēsta Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis.

"Mēs jau no iepriekšējās dienās medijos izskanējušā zinām, ka pozitīvu reakciju sniedza Dānija un Lietuva.

Šodien varu teikt, ka citas dalībvalstis ir piekritušas, tomēr tās gaida zināmu atbalstu un kopīgu NATO pozīciju. Mēs arī uzsveram, ka tai jābūt NATO misijai,"

Moravecka atbildi uz jautājumu par miera uzturētāju misijas ieceres attīstību citē Polijas radiostacija RMF24.

"Es vēlētos, lai skeptiski noskaņotie, un tādi bija arī Eiropadomes sanāksmes zālē, iedomātos, ka visa Ukraina kļūst par Mariupoli, sabombardētu vietu, no kuras cilvēki bēg," sacījis Polijas premjerministrs.

Tad Eiropas valstīm būs jāuzņem "desmitiem miljoni bēgļu", brīdinājis Moraveckis.

"Domāju, ka tagad, skatoties uz barbarisko (..) krievu karavīru uzvedību, mēs varam iedomāties vissliktākos scenārijus. Diemžēl es varu iedomāties vēl sliktākus scenārijus, tāpēc šīs koncepcijas prezentācija atrod arvien auglīgāku augsni," klāstījis Polijas valdības vadītājs.

Jau vēstīts, ka Polijas vicepremjers Jaroslavs Kačiņskis pagājušajā nedēļā pēc tikšanās Kijivā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski izteica ideju par NATO miera uzturētāju izvietošanu Ukrainā, lai garantētu drošas humānās palīdzības piegādes.

Tomēr NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, komentējot iespēju izvietot miera uzturētājus Ukrainā, uzsvēra, ka alianse neplāno sūtīt savus karavīrus uz Ukrainu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu