Bordāns: Uzvaras parkā esošā pieminekļa jautājumā koalīcijā viedokļi atšķiras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Paula Čurkste/LETA

Koalīcijas diskusijā par Uzvaras parkā esošā pieminekļa nākotni viedokļi atšķiras, pirmdien, 28. martā, pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes pavēstīja "Konservatīvo" līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Bordāns norādīja, ka koalīcija šodien atbalstījusi viņa priekšlikumu Saeimas Ārlietu komisijā atsākt 2019.gadā iesākto darbu, lai sagatavotu risinājuma variantus saistībā ar šo pieminekli.

No vienas puses, par konkrētu risinājumu šodien koalīcijā netika runāts, tomēr notikušajā diskusijā viedokļi atšķīrās, pauda Bordāns.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) piebilda, ka Ukrainas uzvara karā pret Krieviju palīdzēšot jautājumu par pieminekli atrisināt pietiekami drīz.

Bordāns informēja, ka koalīcija vienojusies, ka Latvija sniegs provizoriski 100 000 eiro atbalstu Starptautiskās krimināltiesas prokurora izmeklēšanas kapacitātes stiprināšanai. Tas tiks darīts, lai nodrošinātu Krievijas pastrādāto noziegumu Ukrainā izmeklēšanas iespējas.

Tāpat Latvija plāno pievienoties Lietuvas un Polijas izveidotajai starptautiskajai šo noziegumu izmeklēšanas komandai, atzīmēja tieslietu ministrs.

Kā ziņots, Bordāns iepriekš pauda uzskatu, ka "propagandas piemineklis" Uzvaras parkā ir apdraudējums nacionālajai drošībai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu