Ukraina: Krievija maina savu retoriku par tā dēvētajām "ASV biolaboratorijām" Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zhenya Voevodina/shutterstock.com

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centrs norāda, ka Krievija mainījusi retoriku par tā dēvētajām ASV "biolaboratorijām" Ukrainā.

Iestādes pārstāvji skaidro, ka Krievija "nespēj sniegt pierādījumus, ka Ukrainā tiek izstrādāti masu iznīcināšanas ieroči".

"Retorikas maiņa var liecināt par to, ka Krievijai nav izdevies iegūt pierādījumus par izstrādātiem masu iznīcināšanas ieročiem Ukrainas biolaboratorijās," teikts ziņojumā.

Tiek norādīts, ka Krievijas plašsaziņas līdzekļi, izmantojot skandalozus prokremliski noskaņotus "Rietumu ekspertus", ir sākuši izplatīt informāciju, ka "līdz ASV biolaboratoriju un bioloģisko ieroču skandālam var paiet gadi".

"Rietumu eksperta" lomai Krievijas mediji nav atraduši nevienu labāku par ASV bijušo diplomātu Dž. Maiklu Springmanu, kurš ir labi pazīstams Putina draugs no Amerikas," teikts paziņojumā.

Iestāde uzskata, ka tas viss varētu liecināt, ka Krievijai nav jaunu resursu, lai veidotu pārliecinošāku propagandu.

Iepriekš tika ziņots, ka Krievija gatavo provokāciju ar mītiskām "biolaboratorijām" Ukrainā, lai apsūdzētu Rietumus.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija iepriekš brīdināja, ka Krievija, iespējams, plāno Ukrainā sarīkot šķietamu ķīmisko vai bioloģisko ieroču uzbrukumu, izmantojot svešu karogu.

11. martā aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) padomnieks militārajos jautājumos, bijušais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube komentēja, ka Krievijas propagandas radītās histērijas par Ukrainā it kā esošiem bioloģiskajiem ieročiem mērķis varētu būt mēģināt rast attaisnojumu turpmākam smagu konvencionālo ieroču lietojumam pret Ukrainu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu