Beta Beidz komentē "smirdīgo grāmatu" skandālu: Neuzskatu, ka mans komentārs ir iemesls dziļi personīgiem aizvainojumiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka sociālajos tīklos publiskoja emocionālu ierakstu, reaģējot uz influenceres Betas Beidz (Beāte Bērziņa) komentāru par grāmatām LTV raidījumā "Ko tu proti, Latvija?". Nu influencere sniegusi savu komentāru. 

Talantu un veiklu roku šova “Ko tu proti, Latvija?” trešajā sērijā savas prasmes un aizraušanās demonstrēja Rubika kuba licēja Elīza Pričina. Šova vadītāja Beta Beidz sarunā ar talantīgo meiteni pauda pārsteigumu, ka viņa iemācījusies likt Rubika kubu no video, nevis no "biezām, vecām, smirdīgām grāmatām".

Influenceres teikto pamanījusi arī "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka, kura vietnē "Facebook" publiskoja emocionālu ierakstu, kurā skaidroja, ka šādi izteikumi Latvijas Televīzijā nav pieņemami.

Vietnē "Instagram" Beta Beidz ievietojusi komentāru, kurā skaidro, ka izteikums par "smirdīgām grāmatām" nav adekvāts Vijas Kilblokas paustajiem apvainojumiem. 

"Neuzskatu, ka mans komentārs par to, ka vecām grāmatām ir slikts aromāts, ir adekvāts iemesls dziļi personīgiem aizvainojumiem par manu intelektu, gara bagātību vai tiesībām uz savu šovu.

Kā arī, kas man šķita pašsaprotami, nevienā brīdi nesaku, ka lasīt būtu nestilīgi. Izskatās, ka visa komunikācija ir tieši ap šo. Ja tas joprojām ir neskaidrs - Beta Beidz saka, ka lasīt ir vērtīgākais, ko cilvēks var darīt.

Visbeidzot. Es negrasos atvainoties un nodurtu galvu līst vietā tikai tāpēc, ka "Facebook" tantes un "Twitter" ļaudis ir dusmīgi uz mani. Neuzskatu, ka esmu izdarījusi kaut ko nepareizi. Šis ir tāds sīkums, ka man kauns vispār par šo runāt un taisnoties, laikos, kad ir tik daudz svarīgāku problēmu, kurām veltīt mūsu uzmanību," skaidro Beta. 

Atgādinām, ka "Sejas" sazinājās ar LTV komunikācijas speciālisti Anitu Jansoni, kura norādīja, ka Latvijas Televīzijas (LTV) mērķis nekad nav bijis noniecināt grāmatniecības nozari un grāmatu lasīšanu, kas lielai daļai sabiedrības ir tīkama un izglītojoša nodarbe.

"Kultūra ir viens no sabiedriskās televīzijas zīmola un satura spēcīgākajiem aspektiem. LTV saturā tiek atspoguļoti arī būtiskās kultūras sastāvdaļas – grāmatniecības – procesi un jaunumi," norāda Jansone.

LTV skaidro, ka vadītājas Betas Beidz komentārs par grāmatām raidījuma "Ko tu proti, Latvija?" 26. marta epizodē bija domāts kā ironisks joks.

Vadītāja vēlējās veidot vieglu un saprotamu sarunu ar dalībnieci, kura ir jauna un Rubika kuba salikšanas prasmes apguvusi multimediju vidē. Video redzams, ka izmantotā hiperbola izraisa uzrunātās dalībnieces smaidu.

LTV nosoda publiskajā vidē izteiktos personīgos apvainojumus vadītājai Betai Beidz, kura raidījumā veido dialogu ar dažādiem cilvēkiem, iedrošina viņus parādīt savus talantus un hobijus. Viens neveikls joks nevar būt iemesls, lai lietotu necenzētus vārdus un publiski pazemotu raidījuma vadītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu