Viju Kilbloku pamatīgi sanikno Betas Beidz izteikums par "smirdīgām grāmatām"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: instagram/betabeidz, LETA

Vietnē "Facebook" savu sašutumu par influenceres Beātes Bērziņas (Beta Beidz) izteikumiem LTV raidījumā "Ko tu proti, Latvija?" paudusi uzņēmēja un grāmatu izdevniecības "Zvaigzne ABC" īpašniece Vija Kilbloka. 

Talantu un brīvā laika padarīšanu šovs "Ko tu proti, Latvija?" ir raidījums par cilvēkiem, kas savas prasmes ir attīstījuši gadu gaitā vai pie jauniem hobijiem tikuši pandēmijas garlaicībā. To vada influencere Beāte Bērziņa (Beta Beidz) un Radio SWH ētera personība Sanda Dejus. 

Nesenā raidījuma sērija pamatīgi saniknojusi Viju Kilbloku, kura uzskata, ka ir lietas, kuras televīzijas ēterā tomēr nepieklājas teikt.

Raidījumā piedalījās meitene, kuras talants ir ātri salikt Rubika kubu. Beāte Bērziņa intervijā ar meiteni sacīja: "Man likās, ka to mācās no biezām, vecām, smirdīgām grāmatām!" Taču meitene šo prasmi apguvusi no videopamācībām. 

Vietnē "Facebook" savu viedokli par redzēto kopā ar videofragmentu ievietoja Kilbloka. 

"Šo rakstot, man tiešām dreb pirksti, kaist vaigi un sirds aulekšo. LTV1, sabiedriskā medija raidījumā "Ko tu proti, Latvija?" vadošā persona (es apzināti nesaucu šo ietekmeli vārdā, jo tad man kā apzīmētājs būtu jālieto kāds no šobrīd sabiedriskajā telpā pašsaprotamajiem necenzētajiem emociju vārdiem) jautā raidījuma dalībniecei, kā viņa ir iemācījusies salikt Rubika kubu.

Meitene stāsta, ka to mācījusies no video. Un tad gudrajai meitenei un visiem LTV1 skatītājiem jānoklausās šāds visdrūmākā Sūnuciema cienīgs komentārs: "Man likās, ka to mācās no biezām, vecām, smirdīgām grāmatām!"

Gribētu, lai šo jauno ievirzi lasītprasmes apkarošanā novērtē Kultūras un Izglītības ministrija, kā arī Grāmatizdevēju asociācija."

Pie Kilblokas publikācijas pievienota virkne komentāru, kurā skatītāji pauda arī savu sašutumu par televīzijā redzēto. 

"Vareni, vareni. Par mūsu nodokļiem. Mūsu bērniem", "Man trūkst vārdu. Atkal esmu dusmīga", "Vispār man mājās ir grāmata, kurā māca, kā salikt Rubika kubu. Paveca, bet nesmird" - savās pārdomās dalījās komentētāji. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu