"Vēl neesmu sasniedzis savu potenciālu." Porziņģis par nākotni un nonākšanu Vašingtonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar "The Washington Post" pastāstījis par nākotnes perspektīvām Vašingtonas "Wizards" komandā.

Kā zināms, Kristaps Porziņģis šā gada februārī, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maiņas darījumu pēdējā dienā no Dalasas "Mavericks" tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards" vienību. Pretējā virzienā devās cits latviešu basketbolists Dāvis Bertāns, kā arī Spensers Dinvidijs.

Laikā, kad Porziņģis pārstāvēja Dalasas "Mavericks", ārzemju medijos nereti izskanēja baumas par nesaskaņām ar komandas līderi Luku Dončiču. Tāpat nereti izskanēja runas, ka latviešu basketbolists Dalasā jūtas apdalīts. Tomēr, ierodoties Vašingtonā, Porziņģis sapratis, ka šeit pret viņu attieksme būs krietni citādāka.

Porziņģis un "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds jau pirmo kopīgo vakariņu laikā pie šķīvja ar gaļu un kartupeļu biezputru apsprieduši uzbrukuma shēmas.

"Viņš uz vakariņām ieradās ar piezīmju bloku un man vaicāja: "Ko tu domā par šo uzbrukumu? Vai vari uzzīmēt savas mīļākās uzbrukuma shēmas?" Tobrīd gan neatbildēju, bet viņš patiešām vēlējās zināt," sacīja Porziņģis.

Savas "Mavericks" karjeras gaitā Porziņģis progresu būtībā nepiedzīvoja. Konstanti traucēja savainojumi, bet arī apstākļi komandā latviešu basketbolistam nepalīdzēja augt. Viņš uzskata, ka Vašingtonā spēlētāji, tai skaitā Bredlijs Bīls un Kails Kūzma, viņam jau no pirmajām dienām likuši justies gaidītam.

"Šeit es varu realizēt savu potenciālu," norādīja Porziņģis.

Porziņģis par maiņas darījumu uzzinājis brīdi, kad atradies sendviču veikaliņā: "Ievēroju, ka kāds puisis mani fotografē. Un tad nāca ziņa no Bertāna. Viņš rakstīja: "O! Labais! O... neņem vērā. Gribi, lai parādu savu māju?""

Bertāns jau iepriekš ir atklāja, ka sākotnēji bijis pārliecināts, ka ar tautieti varēs spēlēt kopā. Nebija lemts...

Nevienam nav noslēpums, ka Porziņģis šo gadu laikā ir iemantojis traumatiska spēlētāja reputāciju. Pats basketbolists gan uzskata, ka šo reputāciju viņš ir iemantojis nepelnīti.

"Protams, mans augums ir specifisks. Bet šie savainojumi ir kontakta traumas. It sevišķi divi lielākie - meniska un krustenisko saišu plīsums. No tā jau īsti nevar izvairīties. Tas var notikt, un tas ar mani arī notika. Nevarētu teikt, ka man šajā jautājumā ir veicies," norādīja Porziņģis.

Pēdējā laikā arvien biežāk izskanējušas runas, ka "Wizards" komandas līderis Bredlijs Bīls varētu pamest Vašingtonu. Porziņģis gan uzskata, ka Bīls šajā starpsezonā ar "Wizards" parakstīšot jaunu līgumu.

"Domāju, ka viņš ir lielisks spēlētājs. Es ticu, ka kopā ar viņu pacelšu savu spēles līmeni," runājot par Bīlu izteicās Porziņģis.

Latviešu basketbolists atzina, ka par iespējamu maiņas darījumu nopratis jau kādu brīdi pirms liktenīgā zvana. Viņš neslēpj, ka gadījumā, ja viņam būtu jāpamet "Mavericks", viņš vēlējies nonākt Austrumu konferences komandā.

"Nodomāju - ja sezonu nepabeigšu Dalasā, šī ir vieta, kur gribu nonākt. Viss nostrādāja perfekti," sacīja Porziņģis.

Nobeigumā latviešu basketbolists piebilda, ka viņam Vašingtonas vienībā viss vēl ir priekšā.

"Vēl neesmu sasniedzis savu potenciālu. Galu galā, savā dzīvē vēlos mieru. Nevēlos dzīvot traku un haotisku dzīvi. Vēlos mieru un gribu būt mierā ar to, kas esmu," noteica Porziņģis.

Porziņģis "Wizards" rindās ilgu laiku pēc maiņas darījuma nevarēja doties laukumā, bet mačos, kuros viņš ir piedalījies, latviešu basketbolists ir atzīmējies ar caurmērā 17,6 punktiem un 8,2 atlēkušajām bumbām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu