Raidījums: Vai Latvijā rindā pēc gāzes balona jāgaida mēnesis?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gāzes baloni "Latvijas Propāna gāzes" degvielas uzpildes stacijā.
Gāzes baloni "Latvijas Propāna gāzes" degvielas uzpildes stacijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kas šobrīd notiek ar propāna gāzi pēc gāzes cenu kāpuma fona? Kādai Latvijas iedzīvotājai balona apmaiņai mēnesi jāstāv rindā, ziņo LTV raidījums "4. studija".

Pirms divām nedēļām iedzīvotāja Linda mēģināja samainīt propāna gāzes balonu.

"Tuvākajā benzīntankā neizdevās, zvanījām uz "Latvijas Propāna gāzi" pasūtīt, un tur izrādījās, ka rinda. Ātrāk par 20. aprīli pieraksta nebija," stāstīja sieviete.

Lindai nedaudz gāzes iekrājumu vēl bijis, bet arī tie ar laiku mēdz beigties, norāda raidījums.

"Tad, kad nevar papildināt, es, protams, sāku izteikti taupīt. Vairs cepeškrāsni neslēdzu. Gaidīt var, bet meklēšanu nepārtraucām. Un tad, kad pamanījām, ka tomēr benzīntankā ir, tad paši arī aizbraucām samainīt. Bet kaut kā pusotra nedēļa pagāja," skaidroja Linda.

Kā tad īsti izveidojies gāzes balonu deficīts? Izrādās, iemesls ir tāds pats kā vairumam šī brīža deficīta preču.

"Neviens nebija plānojis, ka notikumi Ukrainā izraisīs tik lielu pieprasījumu pēc gāzes baloniem!

Mums gāzes baloni vienmēr ir uzkrājumā, bet pašlaik gāzes balonu patēriņš pieauga divas reizes, līdz ar to, mēs nebijām gaidījuši tādu pieprasījumu," atzina SIA "Latvijas Propāna gāze" pārstāvis Aleksejs Margevičs.

Viņš norādīja, ka uzņēmums aktīvi strādā, lai uzlabotu situāciju. "Es domāju, pēc kāda brīža, pēc kādiem diviem mēnešiem situācija normalizēsies un gāzes baloni būs pieejami kā iepriekš. Nu, nebūs tādas situācijas, ka Latvijā nebūs pieejami gāzes baloni. Būs! Vienkārši neviens nav domājis, ka patērētāji tāpat kā sāli un griķus pirks lielā daudzumā, pirks arī gāzes balonus," norādīja Margevičs.

Var gadīties situācija, ka uz balona apmaiņu jāgaida rindā.

"Mūsu apgrozījuma fonds ir diezgan liels, laikam 300 000 gāzes baloni mums vienmēr ir. Šobrīd situācija visu laiku mainās, atkarībā no rajona. Pašlaik ar katru dienu situācija uzlabosies!" solīja SIA "Latvijas Propāna gāze" pārstāvis.

Raidījums norāda, ka Lindai gan gaidīšanas laiks bija vairāk nekā mēnesis.

"Varbūt tas ir kaut kāds vienīgais gadījums, man grūti komentēt. Nu nav tā, ka visiem mēs tik ilgi piegādājam, nē. Pirmkārt, mēs nodrošinām personas, ar kurām mums ir noslēgti līgumi. Visi pārējie, kuri nāk uz kaut kādu tirdzniecības vietu apmainīt gāzes balonu un [kuriem] nav noslēgts līgums, protams, var gadīties, ka viņš kādu laiku paliks bez gāzes balona. Bet, kā es teicu, situācija uzlabosies ļoti ātri," skaidroja Margevičs.

Plašāk "4. studijas" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu