"Maģiskākā vieta pasaulē!" Labdarības organizācija meklē komandu Antarktīdas pasta nodaļai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Anton Rodionov/Shutterstock.com

Lielbritānijas labdarības organizācija meklē cilvēkus, kas vēlas pavadīt piecus mēnešus Antarktīdā, lai vadītu pasta nodaļu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Komandas galvenie uzdevumi būs uzturēt Portlokruas bāzi un skaitīt pingvīnus.

Apvienotās Karalistes Antarktikas mantojuma fonds vēsta, ka parasti uz šiem darbiem saņem simtiem pieteikumu. Tā būs pirmā reize, kad vieta tiks atvērta sabiedrībai kopš pandēmijas sākuma.

Pretendenti, kuri tiks izvēlēti darbam Antarktīdā, atradīsies Gudjē salā. Portlokruā bija pirmā pastāvīgā britu bāze, kas tika izveidota Antarktīdā un sākotnēji tika izmantota no 1994. līdz 1962. gadam.

Tomēr kopš 2006. gada tā tika izmantota kā pasta nodaļa un muzejs.

Kandidātiem ir jābūt labam fiziskās sagatavotības līmenim un izpratnei par vidi. Pasta nodaļas darbiniekiem būs jāpārrauga dāvanu veikals un pasta nodaļa, kā arī jāveic pingvīnu uzskaite, kas ir daļa no centieniem aizsargāt Gento pingvīnu koloniju.

Apmeklētāji nav apmeklējuši šo vietu jau vairāk nekā divus gadus Covid-19 izraisīto ierobežojumu dēļ. Tas nozīmē, ka izvēlētie kandidāti būs pirmie, kas dzīvos šajā objektā kopš 2019. gada.

Lorēna Eliota, viena no pasta pārzinēm, kura 2019. gadā devās uz Portlokruas bāzi, sacīja, ka tā ir "maģiskākā vieta pasaulē".

"Tas bija patiešām aizraujoši. Mums bija jāsaskaita visi pingvīni, kad tie izšķīlās. Ir daudz jātīra, un tur ir daudz pingvīnu kaku jeb gvano, bet nekad nebija garlaicīgi – tā ir patiešām interesanta vieta," viņa sacīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu