Pretrunīgi vērtētajā ārzemju vizītē princis Viljams paudis dziļas skumjas par verdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ Scanpix

Princis Viljams un Keita Midltone pagājušajā nedēļā noslēdza ārzemju vizīti, kurā viņi pārstāvēja karalieni Elizabeti II. Vizīte notika no 19. līdz 23. martam, Karību jūras valstīs, tomēr labais žest tiek pretrunīgi vērtēts. Viņu vizīte raisījusi bažas par karaliskās ģimenes ētiskumu.

Saimons Perijs, kurš gadu gaitā atspoguļojis vairākas pāra vizītes, dalījies ieskatā par pretrunīgi vērtēto ceļojumu uz Karību jūras valstīm. Ceļojuma laikā pāri sagaidīja ne tikai ar ovācijām, bet arī protestiem. Daudzi pulcējās, lai akcentētu britu lomu verdzībā un pieprasītu atvainošanos no karaļnama.

Tomēr pāris ar neveiklajām situācijām veiksmīgi ticis galā. Saimons Perijs komentēja: "Neskatoties uz to, ka lielā mērā viņi tika sagaidīti ar smaidiem un milzīgu prieku, dažādas grūtības parādījās jau pirmajā dienā."

Bahamu nacionālā reparāciju komiteja ir izdevusi asi formulētu dokumentu, kurā apgalvots, ka monarhija ir "gadsimtiem ilgi izlaupījusi un izmantojusi mūsu zemi un mūsu cilvēkus. Viņi atstājuši mūs grūtībās un bez attīstības iespējām."

Vizītes laikā, vienā no saviesīgajiem pasākumiem, princis Viljams dalījās pārdomās par vēsturiskajiem notikumiem: "Es pilnībā piekrītu savam tēvam Velsas princim, kurš pagājušajā gadā Barbadosā teica, ka verdzības šausminošā zvērība uz visiem laikiem aptraipa mūsu vēsturi."

"Es vēlos paust savas dziļās skumjas. Verdzība bija pretīga, un tā nekad nedrīkstēja notikt," viņš turpināja.

"Kamēr sāpes ir dziļas, Jamaika turpina veidot savu nākotni ar apņēmību, drosmi un stingrību. Jamaikas tautas spēks un kopīgā mērķa vērtība, kas attēlota jūsu karogā un moto, svin neuzvaramu garu."

Šī bija pirmā karaliskā pāra ārzemju vizīte kopš pandēmijas sākuma, turklāt šī bija arī pirmā reize, kad viņi devušies prom no saviem trīs bērniem. Izdevums "People" ziņo, ka pāris uzturējis ciešu kontaktu ar bērniem un bieži dalījušies ar video no skaistajām Karību jūras valstīm. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu