Pateicoties izmestam čekam, iedzīvotājs palīdz noskaidrot par piesārņošanu atbildīgos mežstrādniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andrii Repetii/Shutterstock.com

Kuldīgas novadā mežstrādnieki, veicot kopšanas darbus "Latvijas valsts mežu" jaunaudzēs, aiz sevis atstājuši atkritumus. Mežā nomestais pirkumu čeks no degvielas uzpildes stacijas palīdzējis noskaidrot atbildīgos, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "4. studija". 

Raidījumā vērsās Ēdoles iedzīvotājs Roberts, kurš, diendienā pastaigājoties pa mežu, ievērojis tur notiekošos agrotehniskās kopšanas darbus, pēc kuriem mežā palikušas dažādas drazas - kafijas krūzīte, stikla pudele, limonādes pudele, enerģijas dzēriena bundža, maisiņš, kā arī čeks, kurā var redzēt, ka pirkta arī eļļa un degviela trimmerim.

Ar atkritumu fotogrāfijām un atrasto čeku vīrietis vērsās pie uzņēmuma "Latvijas valsts meži". 

Dienu vēlāk viņš zvanījis Meža kvalitātes nodaļas vadītājs un solījis, ka šo gadījumu izmeklēs, taču sarunā arī viņš izteicies, ka "nekas "tāds" taču neesot noticis".

Roberts bija pārliecināts, ka atkritumus atstājuši strādnieki, jo viņš regulāri te staigā ar suņiem un zina mežu "kā savus piecus pirkstus".

"Latvijas valsts meži" atzina, ka iesaistīja savu drošības dienestu, lai izmeklētu šo gadījumu.

"Latvijas valsts mežu" Dienvidkurzemes reģiona Mežkopības vadītājs Uldis Ozols pastāstīja: "Pēc vēstulēm sākotnēji pakalpojumu sniedzējs noliedza vainu, zinot, ka pēc tā, kas bija redzams bildēs, pateikt un noskaidrot vainīgās personas ir ļoti apgrūtinoši, jo tad ir jāvēršas policijā.

Pats pakalpojumu sniedzējs - īpašnieks - noliedza šo lietu, ka ir atstāti atkritumi, bet darbinieki atzinās, ka ir atstājuši. Mums ir uzņēmuma līgums, un uzņēmuma līgumā ir skaidri un gaiši paredzētas šīs līguma sankcijas, un par atkritumu atstāšanu vai dabas piesārņošanu pienākas līgumsods."

Kā informēja Ozols, līgumsods par piesārņošanu ir 70 eiro.

"Latvijas valsts mežu" pārstāvis norādīja, ka šādās situācijās vislabāk ir uzreiz vērsties konkrētā reģiona mežkopības nodaļā. Lai gan noķert vainīgo un sodīt parasti ir ļoti sarežģīti, šajā gadījumā tieši nomestais čeks ir palīdzējis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu