Ukrainai būs 10 prettanku sistēmu uz katru Krievijas tanku, norāda Blinkens

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien, 6. aprīlī, atzīmēja, ka visi scenāriji Krievijas karam Ukrainā beigsies ar Ukrainas uzvaru, un piebilda, ka Ukrainai būs 10 prettanku sistēmu uz katru Krievijas tanku.

Blinkens to paziņoja telekanālam NBC sniegtā intervijā, kuras stenogramma ievietota Valsts departamenta vietnē.

"Kas ir panākumi, kas ir uzvara? Tas ir - panākt savas valsts suverenitātes un neatkarības saglabāšanu. Un nav scenārija, pēc kura laika gaitā tas nenotiktu," sacīja Blinkens, komentējot Ukrainas izredzes uzvarēt karā pret Krieviju.

Viņš atzina, ka tam var būt vajadzīgs laiks. "Mēs gribētu, lai tas iespējami ātrāk beigtos, lai apturētu nāvi un postījumus, ko Krievija nodara Ukrainā. Tomēr ļoti ticams ir scenārijs, ka karš vēl turpināsies noteiktu laiku. ... Viņiem (krieviem) vēl ir palicis daudz spēku. Tomēr ukraiņiem ir kaut kas cits, kas galu galā ir stiprāks, tas ir - cieta apņēmība un griba aizstāvēt savu valsti ar daudzu pasaules valstu atbalstu," teica Blinkens.

Viņš arī komentēja ASV un to sabiedroto militāro palīdzību Ukrainai.

"Prezidents [Džo Baidens] atļāva izmantot vēl 100 miljonus dolāru, lai piegādātu vairāk [prettanku raķešu sistēmu] "Javelin" mūsu ukraiņu partneriem. Palūkojieties uz to perspektīvā: ASV un mūsu sabiedrotie un partneri jau ir piegādājuši vai drīz piegādās pa 10 prettanku sistēmām uz katru Krievijas tanku Ukrainā (..) Ukraiņiem ir jārīkojas ātri un efektīvi, jācīnās ar lidmašīnām, kas viņus apšauda no debesīm, ar tankiem, kas mēģina iznīcināt viņu pilsētas, bet viņiem ir vajadzīgie instrumenti un viņi turpinās tos saņemt," piebilda Blinkens.

"Mēs pastāvīgi risinām sarunas ar mūsu ukraiņu partneriem - gandrīz katru dienu. (..) Mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai Ukraina varētu aizstāvēties un apvaldīt agresiju no Krievijas puses," rezumēja ASV valsts sekretārs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu