Mariupoles apkaimē okupanti nomocījuši 78 gadus vecu ukraiņu žurnālistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Svece. Ilustratīvs attēls.
Svece. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Mariupoles apkaimē pēc Krievijas okupantu apcietinājumā pārciestās spīdzināšanas no dzīves aizgājis 78 vecais ukraiņu žurnālists Jevhenijs Baļs, vēsta Ukrainas Nacionālā žurnālistu savienība.

Žurnālists, rakstnieks, volontieris, žurnālistu un rakstnieku savienību biedrs dzīvojis Melekinē, netālu no Mariupoles.

Krievijas karavīri 18.martā ieradušies Baļa mājā un viņu nelikumīgi aizturējuši.

"Iemesls bijis it kā "kompromitējošas" fotogrāfijas ar Ukrainas karavīriem. Okupanti māju apgrieza ar kājām gaisā, bet pašu saimnieku savāca "uz pagrabu". Pēc trim dienām viņu smagi piekautu atlaida," pastāstīja žurnālistu savienības sekretāre Lina Kušča.

Savienība Baļa vajāšanu turējusi noslēpumā, lai viņš varētu izbraukt no Krievijas sagrābtās Ukrainas teritorijas un nonākt drošībā.

"1.aprīlī viņš aizgāja no dzīves. Viņa nāve bija spīdzināšanas rezultāts, kam Krievijas okupanti pakļāva žurnālistu veterānu," pavēstīja savienība.

Baļs bija atvaļināts pirmā ranga kapteinis, bijušais zemūdenes jūrnieks. Viņš rakstīja grāmatas par Donbasa kara sākumu, aprakstīja 2014.gada notikumus. Viņš tikās ar jūras kājniekiem, pulka "Azov" karotājiem, jūras robežsargiem, ar daudzām karaspēka vienībām, kas aizstāvēja Mariupoli un Ukrainu.

2014.gadā Baļs bija viens no Melekines iedzīvotājiem, kas virs ciema neļāva pacelt okupantu karogu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu