Karaliskā ģimene sirsnīgi piemin princi Filipu pirmajā nāves gadadienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Karaliene Elizabete II atzīmējusi sava vīra, prinča Filipa pirmo nāves gadadienu. Karaliskā ģimene vietnē "Twitter" dalījusies ar fotoattēlu videomontāžu, kurā redzams princis mūža garumā. 

Aizkustinošajā video bija iekļauti arī foto, kur princis redzams kā zīdainis, kā brašs jūras kara flotes virsnieks, kopā ar četriem bērniem, mazbērniem un mazmazbērniem. Iespējams, ka vissirsnīgākā bija sena fotogrāfija, kurā Filips bija noliecies pār savas sievas plecu, abu sejām saskaroties. 

Video beigās bija nesen uzņemts melnbalts fotoattēls, kurā Filips noliec cepuri, it kā atvadoties. 

Pie publikācijas bija pievienots apraksts: "Pieminot Viņa Karalisko Augstību Edinburgas hercogu viņa nāves pirmajā gadadienā." 

9. aprīli aprit gads, kopš 99 gadu vecumā mūžībā aizgāja princis Filips, kurš dēvēts arī par Edinburgas hercogu. Laulībā ar karalieni Elizabeti II viņš pavadīja 73 gadus. 

Pagājušajā mēnesī karaliskā ģimene piedalījās piemiņas pasākumā, kurā tika godināts nelaiķis princis. Karalieni pavadīja viņas dēls princis Endrjū, kuram nesen tika atņemti militārie tituli. Princis Harijs un viņa sieva Megana Mārkla dievkalpojumā nepiedalījās, jo viņi joprojām tiesājas par ģimenes aizsardzību Apvienotajā Karalistē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu