Sandis Ozoliņš atklāj, kāpēc nevēlas strādāt ar Latvijas izlasi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Kaspars Volonts/Dinamo Rīga

Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu "Sporta Studija" pastāstīja par piedāvājumu strādāt ar izlasi un došanos prom no Krievijas.

Aizvadītā gada vasarā kļuva zināms, ka darbu ar Latvijas hokeja valstsvienību neturpinās kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs. Latvijas Hokeja federācijai (LHF) pietiekami īsā laikā bija jāatrod Hārtlija aizstājējs, jo jau augusta izskaņā izlasei bija jādodas cīņā par ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Galvenā trenera amatā tika iecelts bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Harijs Vītoliņš. Kā atklāja Ozoliņš, arī viņš saņēmis piedāvājumu līdzdarboties izlasē, tomēr viņš atteicies.

"Kad notika treneru maiņa, tiku uzrunāts. Mana atbilde bija viennozīmīga un kategoriska - Kamēr Viesturs Koziols būs izlasē, es nekādu dalību šajā projektā neņemšu," noteica leģendārais aizsargs, piebilstot, ka plašāk neizklāstīs šo lēmumu, jo otrai personai nav iespējas iesaistīties diskusijā.

Koziols LHF ģenerālsekretāra krēslu ieņēma no 2016. gada līdz pat pērnā gada izskaņai, kad viņa vietā stājās Roberts Pļāvējs. Koziols gan joprojām pilda LHF viceprezidenta pienākumus.

Tāpat Ozoliņš, kurš pēdējos četrs gadus strādāja ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Ņižņijnovgorodas "Torpedo" nedaudz ieskicēja Krievijas pamešanu pēc karadarbības sākuma Ukrainā.

"Laika gaitā emocijas ir mainījušās. Sākumā bija nesapratne - kas notiek un kas nenotiek. Šķita, ka tas būs kārtējais militārais konflikts, līdzīgs kādi vēsturē ir bijuši, kas atrisināsies īstermiņā. Divas lielvalstis paspiedīs rokas un atradīs risinājumus kaut kādiem jautājumiem," norādīja Ozoliņš, piebilstot, ka pēc dažām dienām sapratis, ka situācija tāda gluži nav un pateicis sievai, ka vairs nevēlas atrasties Krievijā.

Lai nokļūtu mājās, Ozoliņam līdz Igaunijas robežai piecas stundas nācies braukt ar taksometru, robežu šķērsojot kājām.

Ozoliņš par treneri laika posmā no 2016. līdz 2017. gadam strādāja arī Rīgas "Dinamo" komandā, savukārt 2011. gadā Latvijas izlasē viņš ieņēma ģenerālmenedžera amatu.

Patlaban 49 gadus vecais Ozoliņš ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš kļuvis par Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionu, izcīnot Stenlija kausu.

Ozoliņš ir NHL spēlēm, gūtajiem vārtiem un rezultatīvajām piespēlēm bagātākais Latvijas hokejists. Viņa kontā regulārajā čempionātā ir 875 spēles un 564 punkti (167+397).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu