Zviedrijas un Somijas premjeres Stokholmā diskutēs par NATO

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Zviedrijas un Somijas premjerministres Magdalēna Andešsone un Sanna Marina trešdien, 13. aprīlī, Stokholmā diskutēs par NATO, abās ziemeļvalstīs aktivizējoties debatēm politiskās vadības līmenī par iespējamo pievienošanos aliansei.

Somijas premjerministre ieradīsies Stokholmā tajā pat dienā, kad Somija publicēs rezultātus analīzei par valsts jauno drošības situāciju pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Somijas valdība 17. martā uzsāka darbu pie ziņojuma, kam būtu jākļūst par aizsākumu "plašām diskusijām par ārējo un drošības politiku" Somijas parlamentā.

Tiesa gan, "ziņojumā nebūs politikas priekšlikumu", otrdien apliecināja Somijas Ārlietu ministrija.

Ir pāragri sagaidīt, ka Somijas premjere paziņos, ka, balstoties ziņojumā, ir izlēmusi iestāties par labu valsts dalībai NATO, sacīja premjeres preses sekretāre Anne Sjēholma.

"Man šķiet, ka viņa par savu viedokli paziņos krietni vēlāk, pēc dažām nedēļām, jo viņa grib, lai parlamentam un viņas pašas partijai būtu laiks atvērtām diskusijām šajā jautājumā," Sjēholma sacīja izdevumam "The Local ".

Zviedrijas kabineta biroja preses sekretāre Nina Kefi laikrakstam "Dagens Nyheter" savukārt sacīja, ka Somijas premjere informēs Zviedrijas kolēģi par Somijas ziņojuma secinājumiem īsi pirms tā publiskošanas.

"Viņa to izskaidros premjerministrei Magdalēnai Andešsonei," sacīja Kefi.

Somijas premjere sacījusi, ka gribētu, lai Zviedrija un Somija lēmumam par dalību NATO tuvotos vienādā tempā, kaut arī valstīm šis jautājums ir jāizlemj patstāvīgi.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu