FOTO ⟩ Viļņā 80 sievietes pie Krievijas vēstniecības aicina izbeigt agresiju pret ukraiņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

80 meitenes un sievietes Viļņā, Lietuvā, piedalījušās protesta akcijā pie Krievijas vēstniecības, vēsta ziņu medijs "15min.lt".

Sestdien, 16. aprīlī, pie Krievijas vēstniecības Viļņā notika protesta akcija, izrādot solidaritāti ar ukraiņu sievietēm un bērniem, kas piedzīvo necilvēcību un sāpes.

Protesta mērķis bija ne tikai pievērst uzmanību upuriem Ukrainā, bet arī aicināt Kremli izbeigt agresiju pret ukraiņiem.

Foto: Viļņā 80 sievietes pie Krievijas vēstniecības aicina izbeigt agresiju pret ukraiņiem

80 sievietes aptuveni 20 minūtes stāvēja pie vēstniecības.

"Apollo" jau vēstīja, ka 13. aprīlī pie Krievijas Federācijas vēstniecības Tallinā, Igaunijā, noritēja vizuāli iespaidīga protesta akcija, kuras mērķis bija nosodīt Krievijas armijas pastrādātās zvērības pret Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Kā norāda akcijas rīkotāji, Krievijas karavīri Ukrainā izvaro un nogalina nevainīgas sievietes un bērnus. "Cilvēki, kas atbalsta šo karu, caur to atbalsta arī kara noziegumus, slepkavas un paši ir šo darbību līdzdalībnieki. Tāds ir mūsu vēstījums Putina režīma atbalstītājiem gan Krievijā, gan Igaunijā, gan citviet pasaulē," tā akcijas organizētāji.

Foto: Igaunijā pie Krievijas vēstniecības nosoda okupantu kara noziegumus Ukrainā

Šādas un līdzīgas akcijas pirmdien notika gan Vācijā, gan Ungārijā, kā arī citās valstīs. Akciju mērķis arī bija izdarīt spiedienu uz Eiropas valstīm, lai tās atteiktos no Krievijas gāzes un naftas.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu