Jēkabpils novads vēlas pārvietot padomju karavīriem veltītos pieminekļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raivis Ragainis
Raivis Ragainis Foto: Ivars Soikāns/LETA

Jēkabpils novads vēlas pārvietot padomju karavīriem veltītos pieminekļus pašvaldības teritorijā, sacīja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis.

Ragainis stāsta, ka pašvaldība vēlas pārvietot pieminekļus uz Jēkabpils brāļu kapiem Varoņu ielā.

Pašvaldība koordinē savu rīcību ar Ārlietu ministriju, kas arī gaida saskaņojumu no Krievijas par pārvietošanu, skaidro Ragainis.

"Vispirms mums ir jānoskaidro, vai zem pieminekļiem ir kāds apbedīts, to varam darīt tikai tad, ja noņemam pieminekli, bet pašu pieminekli varam noņemt ar saskaņojumu un gadījumā, ja tur nav apbedījumu," esošo situāciju raksturo Ragainis.

Pašvaldība pieminekļu pārvietošanu vēlējās īstenot 2017.gadā un 2014. gadā. "Pašvaldība nevar rīkoties ārpus likuma," teic Ragainis.

Jēkabpils pilsētā atrodas Krustpils parks un Otrā pasaules kara memoriāls, savukārt jaunā novada teritorijā pēc rīcībā esošas informācijas ir vairāk kā desmit piemiņas vietas padomju karavīriem.

Rīgā 8.aprīlī Ragainis tikās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku - politisko direktoru Andžeju Viļumsonu, lai apspriestu Jēkabpils pilsētas un novada aktualitātes pieminekļa jautājuma risināšanā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu