"Nevienam uz jums nestāv, sasodīts!" Grupa "Nogu svelo" aicina krievus pamosties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maksims Pokrovskis
Maksims Pokrovskis Foto: Ekrānuzņēmums

Populārā Krievijas rokgrupa "Nogu svelo" (Ногу Свело!), kuras līderis un gandrīz visu dziesmu autors jau kopš 1991. gada ir Maksims Pokrovskis, laidusi klajā dziesmu "Z paaudze" ("Поколение Z"), kurā asi vēršas pret saviem tautiešiem, kas atbalsta kara noziedznieka Vladimira Putina iebrukumu Ukrainā. 

Dziesmai publicēts arī videoklips, kurā 53 gadus vecais Maksims Pokrovskis sēž pie metāla mucas, kurā deg uguns, un dedzina visu, ko "krievi ir padir...ši" - valsti, demokrātiju, naftas cauruli. 

"Krievi, jūs neviens nevēlas iekarot! Nevienam uz jums nestāv, sasodīts! Nomierinieties! Labāk baidieties paši no sevis,"

dziesmā deklamē Pokrovskis.

Klipā redzami arī sociālo tīklu komentāru fragmenti, kurā Krievijas iedzīvotāji kritizē mūziķi, saucot viņu par fašistu un nodevēju. 

Ar šo kompozīciju mūziķis, kurš pats dzīvo ASV, vēršas pie saviem tautiešiem, runā par vergu mentalitāti, agresiju un ticību propagandai, kuru dēļ šo "zemi vairs nevar pazīt".

"Krievi, mēs visu padir..ām. Bet bija sākumā tik cerīgi. Liela valsts un demokrātija un sasodītā naftas caurule," deklamē mūziķis. 

Video: Nogu svelo "Z paaudze"

Atgādinām, ka jau kara sākumā grupa izdeva pretkara dziesmu "Mums nav vajadzīgs karš" ("Нам не нужна война!").

Grupa "Nogu svelo" ir viena no svarīgākajām alternatīvā roka apvienībām Krievijā. Tā dibināta 1991. gadā Maskavā un plašu atpazīstamību ieguva ar singlu "Haru Mamburu".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu