Policisti Jelgavā konstatē vairāku aizliegto Krievijas televīzijas kanālu retranslāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Senlaicīgs televizors. Ilustratīvs foto.
Senlaicīgs televizors. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) amatpersonas 21.aprīlī, veicot pārbaudes autortiesību un blakustiesību pārkāpumu jomā, publiskā vietā Jelgavā konstatēja vairāku aizliegto Krievijas televīzijas kanālu retranslāciju, informē VP ZRP vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Par minēto likumpārkāpumu ir sākta resoriskā pārbaude.

Likumsargi vērš uzmanību, ka vairākas Krievijas veidotas televīzijas programmas ietver ziņas, aicinājumus un dezinformāciju, kas rada būtisku apdraudējumu valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai, un ir aizliegtas saskaņā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņu padomes lēmumiem.

Atbilstoši praksē novērotajam, televīzijas programmas, kurās ietvertās ziņas un aicinājumi rada būtisku apdraudējumu valsts drošībai un sabiedriskajai kārtībai, tiek izziņotas, izmantojot nelegālās televīzijas sistēmas.

Policisti ZRP apkalpojamā teritorijā pievērš pastiprinātu uzmanību aizliegta audiovizuāla satura retranslācijai un arī turpmāk veiks profilaktiskos kontroles pasākumus ar mērķi informēt sabiedrību par retranslācijai aizliegtajām televīzijas programmām, kā arī brīdināt par atbildību nelegālu sistēmu izmantošanas gadījumā.

Kalniņa skaidroja, ka atbilstoši Aizsargāta pakalpojuma likumam par ierobežotas piekļuves sistēmu prettiesisku ražošanu, importēšanu, izplatīšanu, iznomāšanu, pārdošanu vai cita veida atsavināšanu komerciāliem mērķiem, kā arī par nelegālu sistēmu uzstādīšanu, ierīkošanu, instalēšanu vai izmantošanu komerciāliem mērķiem fiziskai personai piemēro naudas sodu no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskai personai - no 350 līdz 1400 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu