Ukraina cer ES kandidātvalsts statusu saņemt mēneša laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: lazyllama/Shutterstock

Ukraina cer saņemt Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusu mēneša laikā, vizītes gaitā Briselē žurnālistiem apliecināja Ukrainas parlamenta deputāte Aļona Škruma.

"Pirmais jautājums, ar kuru mēs atbraucām, ir iestāšanās ES. Viss nav tik viegli kā mēs gribētu, bet mums kandidātvalsts statuss ir jāsaņem jau tuvākā mēneša laikā," pēc sarunām ar Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem sacīja Augstākās Radas likumdevēja.

"Es uzskatu, ka Ukrainai tas nav tikai simbols. Mēs to esam pelnījuši, un mēs ekonomiski esam gatavi tam, lai to izdarītu," sacīja Škruma.

Ukraina jau ir paveikusi lielu darbu un jau ir sniegusi atbildes Eiropas Komisijas (EK) pirmajā jautājumu anketā par gatavību iestāties ES un šobrīd strādā pie otras šādas anketas, kas skar valsts atbilstību ES tiesību normām, tā dēvēto "Acquis communautaire", sacīja deputāte.

Viņa arī pauda pārliecību, ka Ukrainai vajadzētu kļūt par ES dalībvalsti gada laikā un ka iestāšanās procesu nevajadzētu mākslīgi sasaistīt ar citām valstīm.

"Ar visu lielo cieņu, tomēr nedz ar Moldovu, nedz Gruziju mūs šobrīd nedrīkst savienot, mums ir jāvirzās pa savu ceļu. Ukraina ir paveikusi milzīgu progresu attiecībā uz mūsu asociācijas līguma 70%, integrācijā Eiropas tirgos, integrācijā gāzes sektorā un tā tālāk. Šis jautājums [par iestāšanos] ir ļoti svarīgs. Mēs par to runājām ar Eiropas komisāriem un Eiropas Parlamenta prezidentu," sacīja Ukrainas parlamenta deputāte.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu