Latvijas U-18 volejbolisti zaudē pirmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PhotoProCorp/Shutterstock

Latvijas U-18 izlases volejbolisti ar zaudējumu sestdien Siguldā uzsāka Eiropas jauniešu čempionāta atlases otrās kārtas turnīru volejbolā.

Mārča Obrumana trenētā Latvijas U-18 puišu valstsvienība ar 2-3 (22:25, 25:17, 25:20, 22:25, 11:15) piekāpās Grieķijas volejbolistiem.

Latvijas izlases labā 18 punktus guva Kristers Landzāns, pa 12 punktiem - Gustavs Auziņš un Armands Rokjāns. Astoņi punkti tika Timuram Aisenam, pa septiņiem - Leo Štolcam un Ņikitam Dimitrijevam, visiem trim izceļoties ar trim blokiem.

Grieķiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Evangels Russ, bet 15 punktus sakrāja Aleksandrs Nanopuls.

"Šajā spēlē par cīņassparu pat neko īsti negribu pārmest čaļiem. Jā, epizodiski varbūt viņi neizpildīja spēles uzdevumu, bet brīžiem pieļāva tādas elementāras kļūdas, kas varbūt bija saistītas ar sava veida uztraukumu. Kaut arī jaunieši, bet izlasē tādas kļūdas nevajadzētu pieļaut," izlases galveno treneri Mārci Obrumanu pēc spēles citē Latvijas Volejbola federācija.

"Nepietiekami labi nospēlējām blokā, un attiecīgi arī aizsardzībā bija sarežģītāk, jo bloks īsti nepildīja savas funkcijas. Uzbrukumā varbūt prasījās vairāk piesegt tīkla vidu. Spēlējām pārāk vienkārši, tas varbūt nebija sliktākais variants, bet vajadzēja nospēlēt kvalitatīvāk, kas īsti neizdevās," piebilda treneris.

Grupas pirmajā spēlē piektdien Grieķija pieveica Igauniju ar 3-1 (25:22, 25:19, 20:25, 25:20).

Pēdējā spēlē Latvija svētdien, plkst.18, tiksies ar Igauniju.

Bija paredzēts, ka grupā spēlēs arī Baltkrievija, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) lēma par Krievijas un Baltkrievijas izlašu un klubu atstādināšanu no starptautiskajām sacensībām.

Finālturnīrā iekļūs grupu uzvarētāji, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Nosakot otro vietu ieguvējus, grupās tiks ņemti vērā labāko trijnieka rezultāti.

Finālturnīrs ar 12 komandu piedalīšanos no 9. līdz 17.jūlijam norisināsies Tbilisi.

Latvijas izlasi vada Mārcis Obrumans, kuram palīdz Ģirts Mārtiņsons.

Latvijas U-18 volejbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijā:

Gustavs Auziņš, Edvards Apsītis, Leo Aleksandrs Štolcs, Kristofers Niklāvs Kļaviņš, Timurs Aisens, Marats Selivanovs, Ņikita Dimitrijevs, Matīss Šalkovskis, Ralfs Kļaviņš, Armands Rokjāns, Kristers Landzāns un "libero" Kārlis Jaundžeikars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu